Bespaartip: voordelig maar toch gezond eten!

Geplaatst door Scotty in categorie Eten & Drinken

De laatste tijd zijn er op televisie heel wat kookprogramma’s te zien. Daarin worden de meest lekkere gerechten klaargemaakt die je meteen zelf thuis zou willen klaarmaken. Maar vaak heb je om die gerechten klaar te maken een waslijst aan ingrediënten nodig die je na het klaarmaken van je gerecht niet meer nodig hebt en dus uiteindelijk in de vuilnisbak belanden. Jammer van het geld dat je uitgegeven hebt en vooral jammer voor het eten dat je moet weggooien. Bovendien is het klaarmaken van die gerechten ook een dure grap, zeker als je echt alle ingrediënten wil kopen die je nodig hebt.

Toch kan het anders. Wij zochten enkele tips op waardoor je op een voordelige manier een gezonde en vooral lekkere maaltijd kunt klaarmaken. Na het eten van zo’n maaltijd zal je je niet alleen beter in je vel voelen maar je zal er ook enorm veel voldoening uithalen omdat het een gezonde maaltijd is die net heel weinig geld gekocht heeft.

Koop je groenten en fruit vers

Akkoord, het is zeer handig om je groenten en fruit in de supermarkt te kopen wanneer je er bent. Maar weet dat de groenten en fruit in een supermarkt een stuk duurder zijn dan ergens anders. Daarom is het veel voordeliger om je groenten en fruit op een versmarkt te kopen. In de eerste plaats zijn alle groenten en fruit veel verser en zijn ze dus ook gewoon goedkoper. Ook heb je op een versmarkt de keuze om je groenten of fruit per stuk te kopen, terwijl je in de supermarkt vaak verplicht bent om ze per bepaalde hoeveelheden te kopen.

Vries je maaltijden in

Veel mensen maken in het weekend of op een vrije dag van de gelegenheid gebruik om tijdens hun vrije tijd eten  klaar te maken voor enkele dagen ver. Zo moeten ze na hun werk niet beginnen koken, maar kunnen ze snel en eenvoudig een maaltijd opwarmen. Goed idee, al gooien heel veel mensen toch de overblijfselen weg. Slimmer is om de overblijfselen van je maaltijd in te vriezen zodat je deze op een andere dag kunt opeten: geld en tijd gespaard!

Maak een maaltijd met de restjes

Een leuk idee is dat van de website Smulweb. Op deze website kun je alle ingrediënten invullen die je nog in je koelkast hebt liggen. Smulweb zoekt vervolgens voor jou gerechten die je met de ingrediënten kunt klaarmaken. Zo hoef je de restjes niet weg te smijten omdat je niet weet wat je er mee moet doen.

Bekijk goed de etiketten van de producten

Naast voordelig eten is het uiteraard ook belangrijk om gezond te eten. Daarom kan het nuttig zijn om de etiketten van alle ingrediënten goed te bekijken. Eigenlijk is er een vrij simpele reden: hoe langer de tekst op de etiketten, hoe ongezonder het ingrediënt zal zijn. Bovendien moet je ook altijd goed naar de vervaldatum van de producten kijken. Zo hoef je opnieuw niks weg te gooien.

Goedkoop is niet altijd lekker

Hiermee bedoelen we eigenlijk dat je niet alles even lekker is als je er wat minder voor betaald hebt. Een mooie vergelijking is het brood van de supermarkt met het brood van een bakker om de hoek. In de supermarkt betaal je een stuk minder voor je brood, maar vult het ook een stuk minder.

Nog door jou te activeren

- 20%

Tijdelijk: 20% korting bij Pabo

Voorwaarden

Verloopt: 09/05/2016

Nog door jou te activeren

Gratis

2 gratis dekbedden bij je bestelling

Voorwaarden

Verloopt: 28/03/2016

Nog door jou te activeren

Gratis

Gratis Samsonite trolleykoffer

Voorwaarden

Verloopt: 25/04/2016