Besparen op een traplift

Geplaatst door Optin Monster in categorie Overige

Je moet er aan geloven: een traplift. Of dit nu door ouderdom komt of door bijvoorbeeld een ziekte of ongeval, zodra het traplopen de grote obstakel wordt om nog in je huis te kunnen blijven wonen, dan is de traplift een uitkomt. Maar eerlijk is eerlijk: het kost ook wel wat! Wat kan je doen om de financiële kant behapbaar te houden? Is een traplift aftrekbaar, bijvoorbeeld, en zijn er meerdere vormen van aankoop mogelijk?

Tweedehands kopen

Jawel, ook bij trapliften zou je kunnen kiezen voor tweedehands. In deze gevallen gaat het om een gereviseerde stoel en motor, terwijl de rail gewoon nieuw is en aangepast wordt aan jouw huis. Natuurlijk is dit altijd goedkoper dan een geheel nieuwe lift, terwijl je wel zeker weet dat alles gewoon goed werkt en het ook gewoon deskundig voor je wordt geïnstalleerd.

Belasting en vergoedingen

Helaas is een traplift niet meer aftrekbaar van de belasting. Dit is ooit wel zo geweest, maar in 2013 was het voor het laatst mogelijk. Wel kan je recht hebben op een vergoeding vanuit het WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Dit vraag je aan bij de gemeente. Afhankelijk van jouw situatie kom je hier wel of niet voor in aanmerking. Daarnaast kan het ook zo zijn dat het betaald kan worden met je Pgb (Persoonsgebonden budget). Onbekender is de Blijverslening. Hierbij kan er op een interessante manier geld geleend worden om deze lift aan te schaffen. Meestal kunnen aanbieders van trapliften jou hierin adviseren.

Huur of koop

Je kunt ook kiezen tussen koop of huur. Het hangt van jouw situatie af wat verstandiger is. Heb je tijdelijk een lift nodig vanwege een revalidatietraject bijvoorbeeld, dan is huur verreweg een stuk goedkoper. Op lange termijn kan je natuurlijk beter voor koop gaan. Voordeel van huur is daarnaast dat je iedere maand een bepaald vast bedrag kwijt bent en niet in 1 keer heel erg veel. Heb je de lift niet meer nodig, dan is deze ook snel en netjes weer gedemonteerd!

Nog door jou te activeren

-30 EUR

ontdek en krijg -€30 korting!

Voorwaarden

Verloopt: 01/12/2016

Nog door jou te activeren

Friteuse

Gratis Domo friteuse bij je bestelling

Voorwaarden

Verloopt: 26/05/2016

Nog door jou te activeren

- €150

€150 extra korting per dossier

Voorwaarden

Verloopt: 28/02/2017