Besparen op je energiefactuur? Dat kan met een pelletkachel!

Geplaatst door Optin Monster in categorie Overige

Een van de grootste vaste kosten in een huishouden is de energiefactuur. Bij nieuwbouwwoningen of huizen die onlangs gerenoveerd werden is het vaak zo dat deze beter geïsoleerd zijn, waardoor de jaarlijkse energiefactuur nog goed kan meevallen. Maar bij oudere huizen kost het verwarmen van de woning vaak erg veel geld, iets wat voor veel mensen jammer genoeg een zware kost is om te dragen. Om energiezuinig te gaan wonen en dus ook te kunnen besparen op de energiefactuur gaan veel mensen op zoek naar een duurzamer alternatief zoals bijvoorbeeld de pelletkachel.

Milieuvriendelijke kachels

Een pelletkachel kan je tegenwoordig overal kopen zoals bijvoorbeeld bij de lange bv en is eigenlijk een kachel die gebruik maakt van pellets om te verwarmen. Pellets zijn erg kleine cilindervormige stukjes die bestaan uit houtzaagsel dat samengedrukt is met hars. Doordat een pelletkachel gebruik maakt van pellets is zo’n kachel dus ook erg milieuvriendelijk want ze zijn gewoon CO2-neutraal. Heel veel mensen weten niet dat je de pellets voor de kachel ook kan krijgen in andere materialen zoals bijvoorbeeld pellets die gemaakt zijn uit maïs of zaadjes van de zonnebloem. De pellets worden dus allemaal gemaakt uit natuurlijke producten of stoffen, waardoor ze het milieu helemaal geen schade berokkenen.

Verschillende kwaliteit van pellets

Wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar pellets voor jouw pelletkachel, dan zal je al gauw merken dat er een groot aanbod bestaat van zo’n pellets. Zoals bij heel veel producten is het ook bij pellets zo dat er een kwaliteitsverschil is tussen de verschillende soorten pellets. Eigenlijk kan je de kwaliteit van de pellets eenvoudig afmeten aan de samenstelling van de stukjes. Als je ziet dat er geen spleten op de pellets zitten en ze erg nauw samengedrukt zijn, dan mag je er zeker van zijn dat dit kwaliteitsvolle pellets zijn. Verder hebben pellets ook vaak een verschillende kleurtinten. Zo zijn er donkerkleurige pellets en lichtkleurige pellets. Ook dit is een indicatie van de kwaliteit van de pellets. Zo zijn de donkere pellets meestal gemaakt uit eikenhout waardoor ze trager en minder fel branden. De lichte pellets zijn vaak gemaakt uit dennenhout waardoor ze sneller en warmer branden.

Hoog rendement en minder verbruik

Het ecologische aspect van een pelletkachel is één voordeel, maar ook het rendement van zo’n kachel is één van de redenen waarom veel mensen in zo’n kachel investeren. Een kachel die werkt op pellets haalt vaak een rendement van ongeveer 90% of vaak zelfs meer. Als je weet dat het rendement van een gewone houtkachel tussen 50% en 70% ligt en dat van een open haard slechts 30% bedraagt, dan is de keuze snel gemaakt. Een derde reden waarom een pelletkachel een goede aankoop is, heeft te maken met het verbruik. Zowel bij het opstarten als tijdens het branden verbruikt de kachel stroom. Maar als je snel even de rekensom maakt, dan weegt het stroomverbruik niet op tegen de totale besparing van energie. We kunnen dus concluderen dat een pelletkachel eigenlijk alleen maar voordelen heeft.

Nog door jou te activeren

Gratis

Gratis verzending bij Veritas

Voorwaarden

Altijd geldig

Nog door jou te activeren

- 5%

-5% op volledige catalogus (t/m 14/8)

Voorwaarden

Verloopt: 16/08/2016

Nog door jou te activeren

- 15%

Actie: 15% korting op alle fotoboeken

Voorwaarden

Verloopt: 01/08/2016