Daarom moet je deze zomer op reis naar Spanje

Geplaatst door Scotty in categorie Reizen & Uitstapjes

De winter is voorbij, de lente is begonnen. Veel mensen hebben hun bestemming voor deze zomer al geboekt via populaire reisorganisatoren zoals Sunjets. Meer dan ooit kiezen mensen ervoor om deze zomer op reis te gaan naar Spanje. Al is Spanje al sinds langere tijd een zeer populaire reisbestemming, toch blijft het voor veel mensen de ideale bestemming om op reis te gaan. Maar waarom kiezen veel mensen ervoor om op reis te gaan naar het Iberische schiereiland?

Wanneer mensen op reis gaan, willen ze ontspannen. En waar kun je beter ontspannen dan op het strand, in de zon en aan de zee? Met meer dan 500 verschillende Spaanse stranden is Spanje dan ook the place to be om te vertoeven aan het strand. Vooral de stranden aan de Atlantische en de Mediterrane kusten zouden tot de mooiste ter wereld behoren. En dat op amper een drietal uur vliegen van België! Je vindt er zowel kiezelstranden, goudgele stranden of gewoon parelwitte bountystranden die je kent van in de reclames.

Naast stranden ook bergen

Voor wie niet van zand houdt, niet getreurd. Na Zwitserland is Spanje het meest bergrijke land van Europa. Je vindt er dus heel wat prachtige berglandschappen waar je op een mooie zomerdag prachtige wandelingen kunt doen. Bij veel mensen hebben bergen een ontspannend effect. Ook zijn de bergwandelingen in Spanje zeer populair bij toeristen! In Spanje kun je prachtige bergwandelingen doen in de Pyreneeën, de Sierra Nevada en ook op de bekende vulkaan de Teide op Tenerife.

Veel mensen kiezen ervoor om naar Frankrijk of Italië op reis te gaan vanwege het lekkere eten. Maar de laatste jaren heeft Spanje op culinair vlak een stevige inhaalbeweging gemaakt. Met gekende restaurants zoals Arzak en El Buli heeft Spanje heel wat kwaliteit te bieden op culinair vlak. Bovendien vallen de prijzen overal zeer goed mee, wat het allemaal nog een stuk aangenamer maakt.

De leuke sfeer die er hangt

De leuke sfeer die er steeds hangt is uiteraard ook voor veel mensen een extra reden om een reis naar Spanje te boeken. Je voelt je er meteen thuis en geniet met volle teugen van de echte vakantiesfeer die Spanje te bieden heeft. Een warm klimaat, mooi weer, lekker eten, …

Maar het oog wil ook wat. Veel mensen houden van de unieke architectuur in Spanje. Je vindt er heel wat verschillende stijlen. Kerken, kastelen, musea, kloosters, … Van deze gebouwen vind je er in Spanje heel wat. Denk maar aan de populaire toeristische steden Barcelona, Valencia, Sevilla, … waar je heel wat prachtige gebouwen vindt. Het is vooral de mix van de verschillende stijlen die veel mensen interessant vinden.

Lekkere en goedkope wijn

Ten slotte kun je in Spanje ook genieten van heel wat lekkers. Vooral de Spaanse wijn is bij veel mensen zeer populair. Een wijn zoals La Rioja bijvoorbeeld is het grootste exportproduct van Spanje. Maar je vindt er nog heel veel andere wijngebieden die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Wijngebieden zoals Ribera del Duero, Ronda, Penedès, Vladepenas, … zijn werkelijk top op het vlak van lekkere wijnen. Bovendien kun je al voor €10 tot €15 een zeer lekkere wijnfles kopen.

Je vakantie naar Spanje kun je snel en eenvoudig boeken via Sunjets.

Nog door jou te activeren

Communie

Communie: 10 fotokaartjes voor slechts €6.95Verzending inbegrepen.

Voorwaarden

Verloopt: 02/05/2016

Nog door jou te activeren

- €3

€3 korting op het reguliere ticket

Voorwaarden

Verloopt: 07/12/2016

Nog door jou te activeren

Gratis

gratis Rituals-geurstokjes t.w.v. € 24,95

Voorwaarden

Verloopt: 01/04/2016