De leukste citytrips tijdens de wintermaanden

Geplaatst door Scotty in categorie Reizen & Uitstapjes

Een leuke reisbestemming vinden tijdens de winterperiode is vaak geen makkelijke opdracht. In heel wat steden is het na de feestdagen dan ook regelmatig een kalmere periode en valt er niet zo heel veel te beleven. Toch kan het erg leuk zijn om tijdens de wintermaanden op reis te gaan naar een ander land om even te bekomen van de drukke periode die de eindejaarsperiode toch wel is. Wij zochten enkele leuke bestemmingen die interessant kunnen zijn voor een citytrip tijdens de winterperiode.

Lissabon

De Portugese Lissabon is de ideale locatie voor een winterse citytrip. Eerst en vooral is er het warmere klimaat dat echt wel aangenaam is, vooral tijdens een citytrip. Zo kan het in Lissabon in februari ongeveer 16 graden worden, wat uiteraard een groot verschil met de temperaturen op dat moment in ons land. Daarnaast is Lissabon een stad waar er, ook al is het winter, heel wat te beleven valt. Het culturele aspect van Lissabon is erg interessant. Heel veel musea zijn gratis te bezoeken zoals het Museu Berardo waar je de prachtige werken van Picasso en Dali kunt bewonderen.

Wenen

Een weekendje Wenen hoef je tijdens de winterperiode zeker niet letterlijk te nemen. Wenen is een stad die je bijna moet bezoeken tijdens de winterperiode. Het kan er wel eens erg koud zijn, maar net dat zorgt ervoor dat de charmes van de stad je te pakken krijgen. Stel je de stad maar eens voor onder een prachtige wit laagje sneeuw: magisch! De prachtige gebouwen in Wenen moet je echt wel gezien hebben. Het State Opera House bijvoorbeeld is een zeer prachtige locatie. Wie dat wil kan ook naar de opera gaan indien je een ticket op voorhand koopt natuurlijk. Zo’n ticket kost ongeveer €5 en kun je ongeveer 90 minuten voor aanvang van de show kopen.

Boedapest

Een van de meest bezocht steden het voorbije jaar is de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Deze stad is the place to be als je van gratis bezienswaardigheden houdt. Tijdens de winterperiode kan het in Boedapest even koud zijn als in België, maar het voelt steeds wat kouder aan omdat de stad gelegen is in de Donau, wat zorgt voor een koude bries. Indien je je toch niet meteen kunt opwarmen kun je eens de 197 trappen betreden van de prachtige Matthias Church. Eens je helemaal boven bent heb je een prachtig zicht over de stad en ben je helemaal opgewarmd.

Barcelona

Een van de steden die elk jaar opnieuw bij de meest populaire bestemmingen voor een citytrip behoort is de Spaanse stad Barcelona. Heel veel mensen zijn na hun eerste bezoek aan Barcelona op slag verliefd op de stad door de bijzonder leuke combinatie stad-strand. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in de voormiddag de stad te bezoeken, en in de namiddag tot rust te komen op het strand. In januari bedraagt de gemiddelde temperatuur in Barcelona ongeveer 12 tot 14 graden, net iets te koud om aan het strand te liggen, maar ideaal om de prachtige gebouwen en parken van Barcelona te bezoeken.

Een citytrip naar één van de bovenstaande bestemmingen boek je snel, eenvoudig en vooral voordelig via Neckermann, Cheaptickets.be en Booking.com.

Nog door jou te activeren

- 15%

15% korting bij een besteding vanaf € 100

Voorwaarden

Verloopt: 01/06/2016

Nog door jou te activeren

- 20%

20% korting op uw favoriete artikel

Voorwaarden

Verloopt: 05/10/2018

Nog door jou te activeren

- €15

€15 korting op je boeking

Voorwaarden

Verloopt: 20/02/2016