Dit kun je doen met je oude cd’s en dvd’s

Geplaatst door Scotty in categorie CD, DVD, boeken, games

In de jaren ’90 had zowat iedereen wel heel wat verschillende cd’s liggen thuis. Toen in die periode waren cd’s ook zeer populair. Het was de ultieme manier om als muziekgroep je muziek aan de man te brengen. De compact disc was eigenlijk het logische vervolg van de lp of langspeelplaat. De cd was kleiner en er kon veel meer muziek op in vergelijking met een lp. De prijs van een cd bleef ongeveer hetzelfde. Maar zoals alles evolueert, moest ook de muziekindustrie mee evolueren.

Mp3 vervangt de cd

Maar de sinds de beginjaren 2000 en de opkomst van het internet werd de populariteit van de cd gestuit door de opkomst van de mp3. Dit bestandsformaat is eigenlijk de digitale vervanger van de cd. Dankzij een mp3 bestand kun je muziek probleemloos downloaden via het internet en rechtstreeks op je computer zetten, zonder dat je hiervoor nog een cd nodig hebt, laat staan een vinylplaat. Wanneer je ergens een leuk liedje hoort kun je het opzoeken op je computer en downloaden. Zo heb je dat liedje steeds ter beschikking voor wanneer je er eens naar wenst te luisteren. Zo makkelijk gaat het. Uiteraard is illegaal downloaden verboden omdat het ervoor zorgt dat muziekgroepen niet meer betaald worden voor het geleverde werk, in dit geval hun liedjes. Hierdoor genereren ze minder inkomsten. Daarom koop je best kaarten voor programma’s zoals iTunes of Google Play Store waar je legaal muziek kunt downloaden.

Maar wat doe je nu met je oude cd’s?

Dit is inderdaad een goede vraag. Veel mensen bezitten tot op heden nog steeds enorme collectie’s van heel wat verschillende cd’s. Uiteraard is dit voor verzamelaars of muziekliefhebbers geen groot probleem, integendeel. Als muziekliefhebber is het altijd leuk om heel wat verschillende cd’s in je bezit te hebben. Dit toont aan dat je wel degelijk een liefhebber bent en een uitgebreide kennis van muziek hebt.

Maar veel mensen willen af van hun overbodige cd’s. Deze rechtstreeks naar het recyclagepark brengen zou veel te jammer zijn. Daarom zochten wij enkele creatieve oplossingen:

Onderzetters

Indien je nog op zoek bent naar leuke onderzetters hoef je in elk geval niet meer verder te zoeken. Met een cd heb je meteen een originele onderzetter die meteen ook het gesprek op gang zal brengen. “Van welke groep is deze cd?” “Oh ja, daar heb ik ook nog naar geluisterd”. De cd’s kun je uiteraard nog bewerken door ze beplakken met verschillende patronen die je terugvindt op het internet. Of gewoon met leuke foto’s van jezelf of iemand anders.

Kerstballen

Net voor de Kerstperiode moet zowat iedereen op zoek naar nieuw materiaal waarmee je je Kerstboom kunt versieren. Wel, je oude cd’s kunnen je alvast heel wat geld besparen. Wanneer je de oude cd’s in stukjes knipt kun je deze stukjes op een doorzichtige, glazen kerstbal plakken. Zo heb je meteen een originele kerstbal die je nergens anders zal zien!

Een wandklok

Niet met een cd, maar wel met een lp kun je een volledig zelf gemaakte wandklok maken. Vaak staan er op de oude lp’s prachtige afbeeldingen, waardoor je wandklok meteen al een mooie look heeft. Het enige wat je nog hoeft te doen is enkele cijfers op kleven en de wijzers bevestigen!

Nog door jou te activeren

- 20%

20% korting bij een besteding vanaf 150EUR

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016

Nog door jou te activeren

- €300

Familiekorting van €300

Voorwaarden

Verloopt: 23/01/2017

Nog door jou te activeren

- 25%

– 25% op je bestelling

Voorwaarden

Verloopt: 01/08/2016