Energie besparen in de slaapkamer? Zo doe je het

Geplaatst door Scotty in categorie Huis & Tuin

Wil je besparen op energiekosten, maar wel heerlijk warm slapen? Ook als je de thermostaat een graadje lager zet, hoef je in de slaapkamer geen kou te lijden. Er zijn namelijk handige trucs om lekker knus te slapen zonder hier veel voor te betalen. In dit artikel vind je een verzameling van tips.

1) Kies het juiste dekbed

Als jouw slaapkamer ‘s nachts snel afkoelt (of juist opwarmt) is het goed om te zorgen dat je een passend dekbed hebt. Zo hoef je niet telkens gebruik te maken van een verwarming of ventilatie/airconditioning voor het slapengaan. Er zijn dekbedden voor elke temperatuur en elk seizoen.

Zo heb je bijvoorbeeld een ademend dekbed van bamboe, dat ook in de hitte lekker koel blijft. Kies een goed gevuld donzen dekbed voor de koude winters. Er zijn ook dekbedden die voor elk seizoen geschikt zijn, zoals een 4 seizoenen dekbed.

2) Multifunctionele kruik

Je kent de kruik waarschijnlijk als een ouderwetse manier om warm te blijven tijdens een koude nacht. Maar niet alleen in de winter is een kruik hartstikke handig: ook tijdens een hete zomernacht kan deze goed van pas komen. Om af te koelen kun je je kruik namelijk een paar uur in de vriezer doen, om deze vervolgens in bed te leggen. Zo creëer je een koele en energiezuinige slaapplek!

3) Gebruik je gordijnen

De gordijnen in je slaapkamer kunnen een groot verschil maken in temperatuur. Door te investeren in goede gordijnen en deze overdag dicht te houden in de zomer, houd je de hitte gemakkelijk buiten. Andersom kan je op koude dagen de zon je kamer binnen laten komen om ‘m op te warmen.

4) Check je verlichting

Ondertussen weten we bijna allemaal wel dat LED-lampen een stuk zuiniger en duurzamer zijn (soms tot wel 90% in vergelijking met een gloeilamp!). Toch kan het gebeuren dat je vergeten bent een aantal oude lampen te vervangen. Check daarom eens de verlichting in je slaapkamer, zodat je zeker weet dat er geen oude, energieslurpende lampen meer aanwezig zijn.

Zuinig slapen

Je wilt natuurlijk graag dat je slaapkamer een bron van rust is, waarbij je geen zorgen hebt over onnodige uitgaven en energieverspilling. Met deze handige en duurzame tips bespaar je dus niet alleen op je maandelijkse rekening, maar geef je jezelf ook een heerlijke nachtrust cadeau.

Nog door jou te activeren

- 10%

– 10% + gratis verzending

Voorwaarden

Verloopt: 24/05/2016

Nog door jou te activeren

- 15%

Actie: 15% korting op alle fotoboeken

Voorwaarden

Verloopt: 01/08/2016

Nog door jou te activeren

- €3

– €3 op je ticket voor Plopsa Indoor Hasselt

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016