Fit zijn voor de feestdagen doe je zo!

Geplaatst door Scotty in categorie Overige

De feestdagen staan voor de deur en dat er heel veel mensen op bezoek moeten gaan bij vrienden en familie. Tijdens die bezoekjes wordt er al wel eens iets gegeten en gedronken en kan het vaak ook pas in de vroege uurtjes zijn wanneer je pas terug thuis bent. Daarom is het belangrijk om de feestdagen met een heldere geest in een fris lichaam aan te vatten. Wij zochten enkele tips op waardoor je nog voor de start van de eindejaarsperiode jezelf goed kunt verzorgen om zo met een fris gemoed de feestdagen aan te vatten.

Eet elke dag een gezond ontbijt

Ook voor de mensen die ‘s morgens liever niet ontbijt, is deze tip eigenlijk wel belangrijk. Een goed ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. In de aanloop naar de eindejaarsperiode doe je er goed aan om elke ochtend een gezond ontbijt te nemen. Een ontbijt met vetten en eiwitten zorgen er voor dat je je gedurende de ganse dag sterk zal voelen en dat je doorheen de middag ook veel minder honger zal hebben. Hierdoor zal je dus ook minder eten. Een goeie tip is om nog voor het nemen van je ontbijt een lauw watersapje te drinken met een halve citroen.

Sport voldoende

Om je helemaal goed in je vel te voelen is het goed om enkele keren per week te sporten. Op die manier heb je je dagelijkse portie beweging gehad, maar ga je je ook veel beter in je voel voelen doordat je tijdens het sporten je gedachten helemaal kunt verzetten en je je dus mentaal veel beter zal voelen. Uiteraard hoef je je de laatste weken voor de eindejaarsperiode niet te gaan gedragen zoals een topsporter. Om de twee dagen enkele toertjes lopen in de buurt waar je woont of even naar de fitness gaan volstaat al!

Drink met mate

De feestdagen zijn voor de meeste mensen dagen waarbij er redelijk wat alcohol gedronken wordt, in elk geval toch meer dan gewoonlijk. Daarom is het verstandig om de dagen/weken voor de feestdagen wat minder alcohol te drinken als voorbereiding op de feestdagen. Probeer nooit alcohol op een nuchtere maag te drinken, maar zorg ervoor dat je steeds goed gegeten hebt. Probeer ook steeds voor elk glas alcohol een glas water te drinken, op die manier voorkom je dat je dag nadien met een kater zit.

Probeer gezond te eten

Het is niet altijd perfect mogelijk, maar probeer toch steeds gezond te eten. Probeer in de dagen voor de feestdagen genoeg groenten en fruit te eten voor, tijdens of na het eten. Tijdens de feestdagen zelf zal het misschien niet mogelijk zijn om gezond te eten, maar dan heb je in elk geval toch al een mooie reserve aangelegd.

Nog door jou te activeren

- €2

Exclusief: – €2 op je bestelling

Voorwaarden

Verloopt: 30/07/2016

Nog door jou te activeren

- 20%

– 20% op je aankopen

Voorwaarden

Verloopt: 03/09/2016

Nog door jou te activeren

- 10%

Tijdelijk: 10% lentekorting!

Voorwaarden

Verloopt: 29/03/2016