Ga er eens op uit met de trein

Geplaatst door Scotty in categorie Reizen & Uitstapjes

Mensen kiezen steeds voor de gekende transportmiddelen zoals het vliegtuig of de auto. Toch heeft de trein heel wat voordelen te bieden die het vliegtuig of de auto bijvoorbeeld niet hebben.

De voordelen van treinreizen

Akkoord, in veel gevallen is het niet de snelste manier om van punt a naar punt b te geraken of om zeer grote afstanden af te leggen. Dan is het vliegtuig nog steeds allersnelste manier om op je bestemming te geraken. Toch heeft het reizen per trein heel wat voordelen die andere vervoersmiddelen niet hebben.

1

Het is goedkoper

Een treinticket is in veel gevallen de goedkoopste manier om te reizen. Het budget dat je spendeert om een vliegtuigticket aan te kopen of om met je auto alle tolwegen te passeren zal je nooit spenderen om een treinticket aan te kopen. Bovendien weet je ook op voorhand al hoeveel je reis ongeveer zal kosten en er komen in de meeste gevallen ook geen extra kosten meer bij.

Heel wat comfort

“Gelieve je gsm uit te schakelen tijdens het landen”. Je hebt deze zin ongetwijfeld als eens gehoord wanneer je met het vliegtuig bijna aan de landing begint. Op de trein zal je deze zin nooit horen, ook niet wanneer je net vertrekt of aankomt op je bestemming. Tijdens je treinreis kun je namelijk onbeperkt genieten van je smartphone, computer, iPod, iPad, … Bovendien hoef je ook je tafeltje of je rugleuning niet in de normale stand te zetten wanneer je bijna aankomt op je bestemming. Op veel treinen kun je tegenwoordig ook al onbeperkt gebruik maken van het aanwezig wifi-netwerk om tijdens je treinreis bijvoorbeeld ongestoord te kunnen werken of gewoon gezellig te surfen op het internet.

Geniet van het uitzicht

In het vliegtuig kun je enkel tijdens het opstijgen en tijdens het landen genieten van het mooie uitzicht. De resterende uren en dus ook het grootste deel van de vlucht zie je enkel wolken om je heen. Ook in de auto kun je slechts met mate genieten van het uitzicht, zeker wanneer je zelf aan het rijden bent. Dan moet je je namelijk focussen op de weg en de auto’s rond jou. Op de trein kun je ongestoord naar buiten kijken en genieten van het uitzicht. Zonder dat je hoeft te vrezen voor een botsing met een voorligger!

Je bespaart tijd 

Pfff, de douanecontrole voor je naar de gate moet gaan. Aanschuiven en nog eens aanschuiven geblazen! Dan heb je ook nog eens het geluk dat iemand voor jou iets mee heeft wat niet mag en dus gefouilleerd moet worden. Nog eens een halfuur kwijt! Bij het reizen met de trein zijn zo’n zaken verleden tijd. Je hoeft niet lang aan te schuiven om door de metaaldetector te gaan of om gefouilleerd te worden. De limieten op de bagage bij een treinreis zijn ook weinig tot onbestaande. Bovendien mag je op de trein veel meer bagage meedoen dan op het vliegtuig, zonder dat je er hoeft voor bij te betalen.

Ecologisch reizen

De laatste jaren zijn zaken zoals de ecologische voetafdruk en opwarming van de aarde steeds meer in het nieuws gekomen. Vooral het verbruik van kerosine van de vliegtuigen zorgt voor heel wat extra CO2-uitstoot. De treinen, die tegenwoordig ongeveer allemaal op elektriciteit rijden, stoten zo’n 90% minder uit dan vliegtuigen. Reizen met de trein zorgt er dus voor dat je je ecologische voetafdruk beperkt.

Interesse in een treinreis? Check dan zeker de website van NMBS Europe om er een treinreis naar je favoriete bestemming te boeken!

Nog door jou te activeren

- €5

Promotie: €30,50 ipv €35,50 (=€5 korting)

Voorwaarden

Verloopt: 05/12/2016

Nog door jou te activeren

- 10%

op ALLES bij Zalando!

Voorwaarden

Verloopt: 27/12/2015

Nog door jou te activeren

- €5

– €5 op je ticket voor Plopsa

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016