Halloween vieren op de meest griezelige plekken

Geplaatst door Scotty in categorie Reizen & Uitstapjes

Binnenkort is het opnieuw zover: Halloween. Elk jaar wordt dit feest, dat overgewaaid is uit Amerika, uitgebreid gevierd op 31 oktober. Wanneer het donker komt gaan heel wat mensen de straat op om Halloween te vieren. Dit doen ze door bij mensen aan te bellen terwijl ze verkleed zijn. In ruil voor de moeite die ze gedaan hebben krijgen ze normaal gezien snoep of ander lekkers. Veel mensen maken van Halloween ook gebruik om hun huis te versieren. Zo zetten heel wat mensen bewerkte pompoenen aan hun voordeur of hangen ze typische lichtjes in de tuin om het geheel prachtig te versieren.

Maar veel mensen zijn zo dol op de gekte rond Halloween dat ze er voor kiezen om gewoon op reis te gaan naar de meest griezelige plekken ter wereld. Op het internet zijn heel wat lijstjes te vinden van plekken die je zeker en vast eens bezocht moet hebben wanneer het Halloween is. Wij zochten de leukste plekken voor jou uit.

Londen

De Britse hoofdstad is één van de meest populaire bestemmingen voor een citytrip, maar Londen heeft veel meer te bieden. in 1888 liep in Londen de intussen wereldberoemde seriemoordenaar Jack the Ripper rond. Hij pleegde een reeks brutale moorden op voornamelijk prostituees, waarbij hij ze de keel oversneed. Volgens lokale bewoners zouden veel van de slachtoffers van Jack the Ripper na hun dood teruggekeerd zijn als geest en zou je op verschillende plekken hun aanwezigheid nog voelen. Plekken zoals Mitre Square en het Chamberlain Hotel zijn plaatsen waar je die aanwezigheid kan voelen.

Parijs

Een andere gekende stad voor citytrips is de stad van de liefde: Parijs. Maar wat onder Parijs ligt, is een stuk minder gekend. Onder de stad ligt namelijk een enorm stelsel van meer dan 300 kilometer gangen, assen en catacomben. De meeste van die gangen werden gebruikt om mensen te begraven. Elk jaar, rond de periode van Halloween, kun je als toerist een rondleiding krijgen in de ondergrondse gangen onder Parijs.

New Orleans

In de Amerikaanse stad New Orleans bevindt zich één van de meest griezelige plekken van de Verenigde Staten: Hotel Monteleone. Volgens gasten die eerder in het hotel verbleven in de periode rond Halloween zou er op de 14de verdieping een geestenkind ronddwalen. Sindsdien wordt het hotel vaak bezocht door spokenjagers die op zoek zijn naar paranormale activiteiten. Ook op andere plekken in New Orleans zou er heel wat paranormale activiteit zijn. Zo zouden de bewoners van New Orleans achtervolgd worden door de geesten van de oorlogshelden die begraven liggen op de vele kerkhoven.

Venetië

Op het eerste zicht lijkt Venetië een stad die alles heeft om er de meest romantische vakantie ooit te beleven. Maar de prachtige kanalen en smalle zijsteegjes veranderen ‘s nachts in ongelofelijk ingewikkelde doolhoven. Bovendien bestaan er heel wat angstaanjagende mythes over zeemonsters die ‘s nachts door de straten en de kanalen van Venetië dwalen. Betreden op eigen risico dus!

Nog door jou te activeren

- 10%

– 10% op alle sale artikelen

Voorwaarden

Verloopt: 01/08/2016

Nog door jou te activeren

- €6

Actie: tot 6 euro korting op de tickets voor alle Plopsa parken

Voorwaarden

Verloopt: 07/11/2016

Nog door jou te activeren

- 20%

Tijdelijk: 20% korting bij Pabo

Voorwaarden

Verloopt: 09/05/2016