HelloFresh of Foodbag? Wij zochten het uit!

Geplaatst door Scotty in categorie Eten & Drinken

Steeds vaker kiezen heel wat mensen ervoor om via het internet alle nodige ingrediënten om een maaltijd klaar te maken bij hen thuis te laten leveren. Veel mensen kiezen hiervoor omdat ze ‘s avonds na hun werk vaak geen tijd genoeg hebben om nog naar de winkel te gaan en daar alle nodige boodschappen te doen. Anderen kiezen hiervoor omdat ze simpelweg geen inspiratie hebben om elke dag opnieuw een lekkere maaltijd klaar te maken.

Welke website is er het goedkoopst?

Redenen genoeg dus om via een website zoals HelloFresh of Foodbag een box of bag te laten leveren waarin alle ingrediënten zitten om een lekkere en gezonde maaltijd te bereiden. Maar welke website is er nu het voordeligst? Wij zochten het alvast uit!

HelloFresh

We beginnen met misschien wel de meest gekende website van de twee: HelloFresh. Volgens HelloFresh zouden er tussen juli en september 2015 maar liefst 530.000 maaltijden besteld zijn via de website van HelloFresh. In België en Nederland zou HelloFresh ongeveer 75.000 klanten hebben waarbij ze regelmatig boxen moeten leveren. Ook op televisie en het internet is HelloFresh regelmatig te zien in promotiefilmpjes waarin zelfs de gekende Britse kok Jamie Oliver HelloFresh promoot.

Wat kun je er bestellen?

Wel, bij HelloFresh is het aanbod de laatste maanden erg veranderd. Toen de website pas opgericht was had je slechts keuze uit enkele boxen. Nu kun je al kiezen uit zeven verschillende boxen:

  • originalbox
  • veggiebox
  • familybox
  • ontbijtbox
  • fruitbox
  • wijnbox
  • proefbox

Als voorbeeld nemen de we originalbox van HelloFresh. Deze box bevat alle ingrediënten voor 3 of 5 verschillende maaltijden voor een aantal personen naar keuze. Wij kozen een originalbox voor 2 personen waarin er ingrediënten zitten voor 5 maaltijden. Een hele week dus voor 2 personen. Zo’n originalbox kost €53: wanneer je snel even de som maakt komt dit op ongeveer €5,30 per maaltijd, per persoon. Wat uiteraard niet veel geld is.

Foodbag

Foodbag is een concept dat ontstaan is uit het idee van twee initiatiefnemers uit Gent. Het komt er eigenlijk op neer dat je enkel nog boter, olijfolie, zout en peper nodig hebt om je maaltijd te bereiden. Het concept is eigenlijk te vergelijken met dat van HelloFresh, met als enige verschil dat je hier met een kleiner bedrijf te maken hebt.

Wat kun je er bestellen?

Net als op de website van HelloFresh kun je ook op de website van Foodbag verschillende boxen met ingrediënten bestellen. Hier is de keuze wel iets minder uitgebreid:

  • Foodbag Plat du jour
  • Foodbag Original
  • Foodbag Fruit

Je kunt er dus kiezen uit drie verschillende boxen waarin alle nodige ingrediënten zitten om een heerlijke maaltijd mee te bereiden. Op dit moment kun je op de website van Foodbag een box bestellen voor 2 personen waarmee je vier maaltijden kunt klaarmaken voor slechts €55. De normale prijs voor zo’n box is €65. Uitgerekend komt dit dus op ongeveer €6,88 euro per maaltijd, wat slechts €1,30 meer is dan een maaltijd van HelloFresh.

Conclusie

Doordat het verschil in prijs tussen HelloFresh en Foodbag zo klein is, hoef je voor het geld eigenlijk niet te kiezen tussen de twee. Wel kunnen de ingrediënten en het soort maaltijden dat je moet bereiden een grote rol spelen. Een goed idee kan zijn om bij elke partij eerst eens een proefbox te bestellen om zo de kwaliteit te vergelijken. Op die manier kun je beslissen waar jij je box in de toekomst zal bestellen.

Nog door jou te activeren

- 25%

25% korting op flyers&postcards

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016

Nog door jou te activeren

- 15%

15% korting op alle fotoboeken

Voorwaarden

Verloopt: 01/06/2016

Nog door jou te activeren

- €3

– €3 op je ticket voor Plopsaqua

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016