Ideale bestemmingen voor een citytrip

Geplaatst door Scotty in categorie Reizen & Uitstapjes

Deze zomer zullen heel wat mensen opnieuw op reis gaan naar één van de vele verschillende bestemmingen wereldwijd. Vaak kiezen mensen ervoor om tijdens de zomervakantie op reis te gaan naar een verre, exotische, warme bestemming. Om even het slechte weer van hier te vergeten en te genieten van de warmte, de zon, de stranden, … en zo tot rust te komen.

Maar andere mensen hebben het dan liever iets actiever tijdens hun reis. Bezienswaardigheden, monumenten bezichtigen, uitstapjes doen, de lokale cultuur leren kennen, … Daarom kiezen veel mensen er steeds vaker voor om een citytrip te boeken. Tegenwoordig kun je een citytrip boeken naar ongelofelijk veel bestemmingen. Het leuke is vooral dat een citytrip niet langer betekent dat je dicht bij huis hoeft te blijven.

Wij zochten alvast enkele leuke bestemmingen op waar je deze zomer heen kan indien je van plan bent om een citytrip te boeken.

Lissabon

Een stad die bij reisorganisaties en touroperators aangeboden wordt als ideale citytrip is Lissabon. De hoofdstad van Portugal heeft heel wat leuks te bieden. Ten eerste is de ligging van Lissabon zeer uniek. De stad is gelegen op zeven verschillende heuvels waardoor je op bepaalde plekken een machtig uitzicht hebt op de grote rivier de Taag en op de Atlantische Oceaan. Daardoor heb je helemaal niet het gevoel dat je je in een stad bevindt. Verder moet je tijdens je bezoek aan Lissabon ook zeker een ritje maken met de authentieke tram die je doorheen de stad voert en uiteraard ook een ook eens gaan shoppen in het centrum van Lissabon.

 

Zagreb

Een land die de laatste jaren steeds vaker voorkomt in de reisbrochures is Kroatië. Het mooie weer, de leuke locaties, de zee, … Dit zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je als land zeer populair kan worden bij toeristen. Zeker als je weet hoe je het moet aanpakken. En dat weet Kroatië zeker en vast. De stad Zagreb bijvoorbeeld is zeker een aanrader voor iedereen die van plan is om een citytrip te boeken. Met z’n 900-jarige leeftijd heeft de stad heel wat historische bezienswaardigheden te bieden. Maar dit kan je dan weer combineren met het bruisende en hippe dat Zagreb zeker heeft. Ook wie er van houdt om ‘s avonds een stapje in de wereld te zetten zal in Zagreb zeker niets te kort komen.

Barcelona

Deze stad is werkelijk een wonderbaarlijke stad. Hier kun je twee zaken met elkaar combineren: rusten en actief zijn. Doordat Barcelona aan de zee gelegen is kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een halve dag aan één van de vele prachtige stranden te vertoeven, en om tijdens het andere deel van de dag een bezoek te brengen aan de stad. La Rambla, El Borne, Parc Ciutadella, het Olympisch dorp, Sagrada Familia, … Dit zijn slechts enkele plekken die je zeker
moet bezocht hebben vooraleer je Barcelona verlaat. Heb je even genoeg van de drukte en wil je liever rustig aan het strand vertoeven? Geen probleem, ook dit kan in Barcelona!

Een citytrip naar één van deze prachtige bestemmingen boek je via reiswebsites zoals Neckermann, Sunjets, TUI, Connections, Ebookers, …

Nog door jou te activeren

- €10

€10 korting op je Plopsa FunCard

Voorwaarden

Verloopt: 01/05/2016

Nog door jou te activeren

- €3

– €3 op je ticket voor Plopsa Indoor Hasselt

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016

Nog door jou te activeren

- 25%

25% korting op telefoonhoesjes

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016