Je huis inrichten met een klein budget

Geplaatst door Scotty in categorie Huis & Tuin

Tegenwoordig is het erg in om veel met het inrichten van je woning bezig te zijn. Op het internet kun je heel veel ideetjes opdoen over hoe je je woning stijlvol kunt inrichten. Zeker met de winter die voor de deur staat, wordt het stilaan de ideale periode om je met het interieur van je huis bezig te gaan houden. Maar wanneer je van plan bent om je woning opnieuw in te richten, zal je al gauw merken dat daar heel wat bij komt kijken. Vooral wanneer je gebonden bent aan een vooraf bepaald budget is het niet altijd eenvoudig om je daaraan te houden. Toch kun je dankzij de volgende tips die we voor jou verzameld hebben je woning inrichten op een uiterst budgetvriendelijke manier.

Tweedehands

Op de verschillende tweedehandswebsites zoals 2dehands.be en Kapaza kun je vaak leuke interieurartikelen op de kop tikken voor heel weinig geld. Als je goed kijkt, kun je ook vaak merkartikelen kopen voor weinig geld. Een van de gouden tips die je moet onthouden wanneer je actief bent op een tweedehandswebsite is dat je moet onderhandelen. Geef nooit zomaar meteen de gevraagde prijs.

Maak je textiel zelf

Wanneer je handig bent met een naaimachine kun je zelf eenvoudig gordijnen, kussens, tafelkleedjes, dekentjes en andere zaken maken. In heel veel winkels kun je ook textielartikelen kopen die helemaal kant-en-klaar zijn. In de populaire winkelketen IKEA kun je bijvoorbeeld gordijnen kopen die je zelf op maat moet knippen. Maar heel veel winkels verkopen vaak ook overschotten van textiel aan een sterk verminderde prijs.

Smijt niets weg

Wanneer je van plan bent om je woning opnieuw in te richten, kan het (vooral met het oog op de toekomst) handig zijn om weinig tot geen artikelen weg te gooien. De voorbije jaren is al vaker gebleken dat mode iets cyclisch is, waarmee bedoeld wordt dat heel veel aspecten na verloop van tijd terugkeren en dat je bepaalde zaken dus gewoon opnieuw kunt gebruiken. Uiteraard zijn niet alle zaken cyclisch en verdwijnen sommige artikelen dan ook definitief.

Hergebruik je meubels of accessoires

De meeste meubelstukken en accessoires die je in je huis hebt staan, kunnen bijna allemaal hergebruikt worden. Verouderde zetels kun je bijvoorbeeld laten overtrekken met een hoes of gewoon opnieuw laten bekleden. Decoratie-artikelen kun je zelf afschuren en een nieuw kleurtje geven. In een verouderde luster kan je nieuwe of retro lampen steken, … Het leuke is dat je meteen zeker bent dat je een uiterst uniek meubelstuk in je interieur hebt staan.

Shoppen tijdens de koopjesperiode

De ideale periode om je nieuwe interieurartikelen voor je woning te kopen, zijn de koopjesperiodes. Tijdens de jaarlijkse solden in januari en juli kun je bij heel veel meubelwinkels en interieurwinkels profiteren van ongeziene kortingen. Vaak kun je er artikelen kopen met kortingen tot wel 70% of meer. De zetel die je een paar maanden geleden zag staan plots aan – 70%? Mooi meegenomen toch? Heel veel mensen maken er dan ook een gewoonte van om aan het begin van een koopjesperiode meteen de jacht te openen naar leuke interieurartikelen.

Nog door jou te activeren

- 10%

10% korting, geen minimum bestedingsbedrag

Voorwaarden

Verloopt: 01/06/2016

Nog door jou te activeren

- 10%

Tijdelijk: 10% lentekorting!

Voorwaarden

Verloopt: 29/03/2016

Nog door jou te activeren

- €300

– €300 EXTRA korting op je boeking bij Neckermann

Voorwaarden

Verloopt: 09/01/2017