Ken jij dit speelgoed nog?

Geplaatst door Scotty in categorie Speelgoed

Iedereen kent ze wel: de rages die razendsnel opkomen en even snel weer verdwijnen. Doorheen de jaren zijn er heel wat rages de revue gepasseerd. Denk maar aan speelgoed voor kinderen. Al eeuwenlang komt er na verloop van tijd nieuw speelgoed op de markt dat zeer populair is bij kinderen. Vaak is dit omdat het nieuw is en het dus heel wat interesse opwekt bij kinderen. Uiteraard moet de formule van het nieuwe speelgoed helemaal kloppen om er een succesvol artikel of product van te maken. Sommige zaken zoals de spelkaarten van Pokémon bijvoorbeeld waren een schot in de roos. Andere zaken haalden dan nooit de vitrine van de speelgoedwinkel en verdwenen in alle stilte.

Simpel maar zeer leuk

In de jaren ’50 zag de Hoelahoep voor het eerst het levenslicht. Volgens sommigen is de Hoelahoep de moeder van alle speelgoedrages. Tot op heden kun je in speelgoedwinkels nog steeds een Hoelahoep kopen en je vindt ze er in alle geuren en kleuren. Ook op de speelplaatsen zie je nog steeds kinderen die naar hartenlust ronddraaien met een Hoelahoep rond hun heupen. Het is vooral de eenvoud van de Hoelahoep die hem zo populair gemaakt heeft. De Frisbee is ongeveer van dezelfde periode en is vergelijkbaar met de Hoelahoep. Ook super eenvoudig maar zeer leuk mee te spelen. Bovendien zijn de Hoelahoep en de Frisbee gezonde spelletjes.

Zelf bandjes maken

Ongeveer 10 jaar later kwam er een ander populair speelgoed op de markt: de Scoubidou. Dit waren plastieken bandjes die je in zowat alle kleuren kon krijgen en die je in elkaar moest vlechten op een speciale techniek. Zo maakte je zelf je eigen vriendschapsbandjes, sleutelhangers, veters, ritshangers, … Na verloop van tijd vond iedereen zijn of haar eigen techniek uit om de bandjes in elkaar te knopen en was de Scoubidou uitgegroeid tot een immens populair speelgoedartikel.

 

Spelen met de blokjes

Mensen die niet er niet van hielden om plastieken bandjes aan elkaar te knopen konden zich amuseren met LEGO blokken. Tot op vandaag zijn de blokjes van LEGO nog steeds zeer populair en richt het merk zich ook op de actualiteit. Je vindt steeds vaker ventjes van LEGO die voortkomen uit tv-series of andere films. Maar wat LEGO echt leuk maakt, is het feit dat je zelf je eigen creaties kunt bouwen en nadien gewoon weer kunt afbreken. Ondertussen worden de oude LEGO blokken en ventjes voor grof geld verkocht onder de verzamelaars.

Komaan, sneller! Je bent er bijna!

Wie kent deze nog: de Rubik’s Kubus. Een kubus bestaande uit afzonderlijke kubussen die je in alle richtingen kon ronddraaien om zo aan elk vlak van de Rubik’s Kubus dezelfde kleur te hebben. Blauw, geel, groen, rood, oranje en wit waren de kleuren van de originele Rubik’s Kubus. De slimmeriken hadden de truc meteen door en wisten hoe ze de Rubik’s Kubus konden oplossen. Terwijl anderen er dan weer nooit in zullen slagen om het raadsel van de kubus te ontcijferen. Tegenwoordig worden er nog steeds wedstrijden georganiseerd waarbij de deelnemers om ter snelst een Rubik’s Kubus moeten oplossen, vaak met een mooie prijs voor de winnaar!

Nog door jou te activeren

- 20%

– 20% op alle fotoboeken

Voorwaarden

Verloopt: 01/09/2016

Nog door jou te activeren

- 20%

20% korting bij een besteding vanaf €150

Voorwaarden

Verloopt: 01/06/2016

Nog door jou te activeren

Nieuw

Ontdek hier de nieuwe Sarenza collectie

Voorwaarden

Altijd geldig