Let op van douanekosten tijdens het online shoppen

Geplaatst door Scotty in categorie Elektronica

Heel veel mensen bestellen tegenwoordig elektronische spullen en gadgets online via één van de vele verschillende webshops die dergelijke zaken verkoopt. Dit gebeurt niet alleen in België maar ook in andere landen zoals Frankrijk, India en zowat alle landen wereldwijd. Het voordeel is dat je voor een zeer lage prijs heel wat verschillende spullen kan bestellen, zonder dat je er extra verzendingskosten moet voor betalen. Vroeger was dit helemaal het geval niet. Mensen lieten Chinese en Amerikaanse webshops juist links liggen omwille van de hoge verzendingskosten die gepaard gaan met het plaatsen van je online bestelling.

Let op van de douanekosten

Via webshops zoals AliExpress, DealExtreme, Mini In The Box, BangGood, … koop je heel wat nuttige en handige elektronische gadgets voor een prikje. Bovendien worden alle bestellingen meestal ook gratis verzonden, wat uiteraard heel verleidelijk overkomt naar de klanten toe. Maar toch kijk je als online shopper best goed uit. Want voor je het weet kan je online aankoop bij één van die webshops heel wat duurder uitvallen dan eerst gepland. Bij elke aankoop die buiten de Europese Unie plaatsvindt moet je douanekosten bij betalen. Als je niet oplet, kunnen deze snel oplopen en je online bestelling een stuk duurder maken.

De regel is dat je bij elke aankoop van buiten de Europese Unie die naar de Europese Unie verzonden wordt en meer dan €22 kost, je extra douanekosten moet bijbetalen. Voor zendingen die minder dan €22 kosten hoef je geen extra kosten te betalen en ben je dus vrijgesteld. Indien je pakket meer dan €150 kost, dan moet je naast de douanekosten ook nog eens extra rechten bij inzake invoer betalen.

Bereken zelf de mogelijke douanekosten

Om te weten hoeveel douanekosten je zal moeten betalen, neem je best een kijkje op Google en tik je in: duty calculator. Op die manier kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan en kan je ook je bestelling afstemmen op de mogelijke douanekosten.

Nog door jou te activeren

Gratis

Ontvang 1 gratis cheesy bread!

Voorwaarden

Verloopt: 28/03/2016

Nog door jou te activeren

- €5

€5 korting op het reguliere ticket van Plopsaland De Panne

Voorwaarden

Verloopt: 19/08/2016

Nog door jou te activeren

- €6

€6 korting op een regulier ticket in alle Plopsa parken.

Voorwaarden

Verloopt: 10/08/2016