Leuke bestemmingen die je per trein kan bereiken

Geplaatst door Scotty in categorie Reizen & Uitstapjes

Met de trein reizen is niet alleen een stuk goedkoper, maar het is ook heel wat ecologischer dan wanneer je op reis gaat met het vliegtuig of met de auto. Bovendien hoef je je niet voortdurend te concentreren op de weg, maar kan je lekker rondkijken naar alle prachtige dingen die tijdens je treinreis je pad kruisen. Op die manier ben je eigenlijk al aan het ontspannen terwijl je nog niet op eindbestemming aangekomen bent.

Een ander groot voordeel van reizen met de trein is dat je meer bagage mee kunt doen dan wanneer je met de auto reist. Hier ben je immers beperkt op het aantal stukken bagage die je meeneemt. Ook wanneer je aangekomen bent op je eindbestemming hoef je geen antwoord te zoeken op de vraag waar je je auto zal parkeren. Met de trein kom je aan in het station, dat meestal dicht bij het centrum van de stad gelegen is, super handig dus! Deze bestemmingen binnen Europa zijn zeker en vast steden die je ooit eens bezocht moet hebben. En het leuke is dat ze allemaal perfect bereikbaar zijn met de trein vanuit België!

Lyon

Deze populaire Franse studentenstad ligt op ongeveer 6 uurtjes rijden van België, met de trein natuurlijk. In Lyon komen twee populaire Franse rivieren samen: de Rhône en de Saône. De binnenstad van Lyon is bovendien ook opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat het de belangrijkste stad van de Romeinen was. Niet enkel tijdens de zomermaanden, maar ook tijdens de wintermaanden is Lyon een stad die je zeker eens moet bezoeken. Dan is de stad prachtige verlicht!

Lyon

Kopenhagen

Naast de trein moet je om Kopenhagen te bereiken ook de boot nemen. Je neemt van België tot in Puttgarden (Duitsland) de trein en dan moet je van Puttgarden naar het Deense Rodby per boot verder. Eenmaal aangekomen in Rodby kun je verder reizen naar Kopenhagen per trein. Verschillende bezienswaardigheden zoals de Kleine Zeemeermin, Tivoli en Nyhavn zijn prachtige plekken die weergeven hoe mooi Kopenhagen is. Eet zeker ook eens hotdog bij één van de vele eetkraampjes die langs de straat in Kopenhagen tegenkomt.

Amsterdam

Dit is misschien wel de dichtstbijzijnde bestemming in het buitenland die per trein te bereiken is. Amsterdam kun je makkelijk vanuit Brussel bereiken met de Thalys of de gewone trein. In deze Nederlandse hoofdstad zijn er heel wat verschillende bezienswaardigheden die je kan bezoeken. Het Anne Frank Huis, de Jordaan, het Rijksmuseum, de typische Walletjes, … Met één dag zal je zeker niet genoeg hebben om alle bezienswaardigheden in Amsterdam te bezoeken.

Londen

Vanuit Brussel kun je met de Eurostar of de Thalys naar Londen reizen. Je komt er aan in St-Pancras  van waar het nog enkele minuten met de metro is naar het centrum van Londen. Het metronetwerk van Londen is zo goed ontwikkeld dat je je er overal zeer makkelijk verplaatst naar de verschillende bezienswaardigheden zoals London Eye, Tower Bridge, Big Ben, Westminster Abbey, … Vooral tijdens de eindejaarsperiode is een citytrip naar Londen een uitstekend idee!

Nog door jou te activeren

- €5

€5 korting + gratis levering

Voorwaarden

Verloopt: 19/05/2016

Nog door jou te activeren

- 20%

Tijdelijk: 20% korting bij Pabo

Voorwaarden

Verloopt: 09/05/2016

Nog door jou te activeren

- €10

€10 korting op je bestelling bij Flyer.be

Voorwaarden

Verloopt: 21/11/2016