Leuke bestemmingen voor een budget-vakantie

Geplaatst door Scotty in categorie Reizen & Uitstapjes

Op reis gaan blijft voor veel mensen iets wat ze toch minstens 1 keer per jaar moeten doen. En terecht ook! Wanneer je op reis bent kun je volledig tot rust komen en eens alle druk en al het werk van op het thuisfront achter jou laten. Op die manier zijn de batterijen na je reis opnieuw volledig opgeladen om er helemaal in te vliegen. Maar voor veel mensen is op reis gaan helaas vaak een utopie omdat ze bijvoorbeeld met een groot gezin zijn of omdat het op dat moment financieel allemaal net iets moeilijker gaat.

Veel mensen dromen er bovendien ook van om eens op reis te gaan naar een verre, vaak tropische bestemmingen. De foto’s en de filmpjes die op het internet vaak ziet, doen je helemaal verlangen naar zo’n vakantie aan een wit strand onder de palmbomen zonnend in een temperatuur van gemiddeld 30 graden Celsius. Wel, wij gingen op zoek naar enkele bestemmingen die zeker aan te raden zijn voor een budget-vakantie.

New Orleans (Verenigde Staten)

Een van de leukste bestemmingen om op reis te gaan is New Orleans. Deze bestemming in de Verenigde Staten staat gekend als feeststad. Vooral het jaarlijkse Mardi Gras in februari is een wereldberoemd evenement waar heel wat toeristen op af komen. Maar ook in de zomer is New Orleans een prachtige bestemming waar je heel wat cultuur zal kunnen opsnuiven. Vooral de Creoolse architectuur is zeker en vast een uniek gegeven.

Budapest (Hongarije)

De laatste jaren is Budapest enorm populair geworden bij heel wat toeristen. De stad heeft heel wat moois te bieden: historische gebouwen, thermische baden van vroeger, heel wat winkels, … Kortom, je vindt er werkelijk alles wat je nodig hebt om een perfecte citytrip te beleven. Ook ‘s avonds valt er in Budapest heel wat te beleven. Maar het leukste is dat alles er zeer betaalbaar is. Drank en eten kosten een stuk minder dan in België, waardoor je niet hoef in te zitten met je budget.

Porto (Portugal)

Dat citytrips de laatste jaren zeer populair geworden zijn, merk je aan het aanbod van de verschillende bestemmingen. Er zijn heel wat nieuwe bestemmingen bijgekomen, maar ook de “oude” bestemmingen doen het nog steeds zeer goed. Porto is een prachtig voorbeeld van zo’n oude bestemming die het nog steeds enorm goed doet bij de toeristen die houden van een citytrip. Ook hier kun je tijdens je citytrip heel wat plezier beleven voor relatief weinig geld. Naast het lekkere eten en drinken heeft Porto ook nog heel wat andere schoonheden te bieden. Oude gebouwen en gezellige pleintjes brengen je helemaal tot rust. Voor Porto trek je best 4 à 5 dagen uit.

Griekse eilandengroep (Griekenland)

Kreta, Santorini, Karpathos, Corfu, Rhodos, Kos, Mykonos, … Deze eilanden zijn slechts enkele voorbeelden van de vele eilandjes waar je naar toe kunt reizen. Reizen naar één van deze eilandjes heeft zo z’n voordelen. Ten eerste ben je, zeker tijdens de zomerperiode, zeker dat je zal kunnen genieten van mooi weer. Ten tweede kost het eten en het drinken in Griekenland een stuk minder dan in België. Al deze eilandjes zijn met hun smalle straatjes, witte huizen en prachtige stranden een echte aanrader!

Nog door jou te activeren

- 10%

10% korting op je reservering

Voorwaarden

Verloopt: 04/04/2016

Nog door jou te activeren

- €100

€100 korting op je boeking

Voorwaarden

Verloopt: 08/06/2016

Nog door jou te activeren

- €6

– €6 op je ticket voor Plopsa Coo

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016