Studenten: zo bespaar je op je eten!

Geplaatst door Scotty in categorie Eten & Drinken

Veel studenten hebben het niet breed, wat uiteraard volkomen normaal is. Tijdens je studies heb je in de eerste plaats niet altijd de tijd om ergens te werken en zo een centje bij te verdienen. Elke maand opnieuw moet je er toch voor zorgen dat je een bepaald budget hebt om de volgende maand goed door te komen. Dit kan door bijvoorbeeld na schooltijd ergens te gaan bijklussen of door bijvoorbeeld in de horeca te gaan werken om zo wat extra geld te verdienen. Maar voor veel studenten is dit niet evident. Daarom proberen heel veel studenten te besparen op bepaalde zaken. En toegegeven; als student moet je ook nog je studentenleven kunnen leiden. Dit betekent dat je regelmatig eens iets gaat drinken met vrienden of eens gaat feesten wanneer de tijd er rijp voor is.

Studenten die tijdens de week op kot zitten in één van de verschillende studentensteden krijg vaak van thuis uit eten mee om zo de week door te komen. Als dit student is dit uiteraard mooi meegenomen. Maar voor veel studenten is dit helaas een droom en moeten ze zelf hun inkopen doen wanneer ze tijdens de week op kot zitten. Besparen op de aankoop van eten laat zich dan ook meteen voelen in jouw budget. Wij hebben alvast enkele tips waarmee je een aanzienlijk bedrag kunt besparen op het aankopen van voedsel.

Vries overschotten in

Probeer steeds je brood in de vriezer te bewaren. Op die manier hoef je nooit hard of oud brood te eten en verspil je bovendien ook niks doordat je het moet weggooien. Het rechtstreekse gevolg hiervan is dat je minder vaak nieuw brood moet kopen!

Ga eten bij familie

Ga één keer in de week bij je ouders, grootouders of andere familieleden eten die bij jou in de buurt wonen. Zo heb je lekker warm eten, eet je gezond en hoef je helemaal geen geld uit te geven om zelf je eigen maaltijd te bereiden.

Maak grote porties om in te vriezen

Maak steeds grote porties wanneer je zelf kookt. Op die manier kun je de hoeveelheid die je over hebt invriezen en de week er na opeten. Vooral de laatste week van de maand zal dit een welgekomen geschenk zijn. Zeker wanneer je bijna al je geld uitgegeven hebt aan de vele feestjes die je bijgewoond hebt.

Ga ergens eten waar het goedkoop is

Wees slim en ga ergens eten waar het goedkoop is. In de HEMA of de Ikea bijvoorbeeld kun je tegen een spotprijsje eten. Niet alleen ontbijten maar ook gewoon warm eten ‘s middags of ‘s avonds. Zo heb je steeds warm eten en hoef je bovendien ook niet zelf te koken!

Laat familieleden extra porties maken

Vraag aan familieleden om extra porties voor jou bij te koken. Zo heb jij extra eten, hoef je niet extra te betalen en zie je ook nog eens je oma of zus die je tijdens de week niet zo vaak ziet.

Check de reclamefolders

Check zeker waar je kunt profiteren van kortingen en promoties. Als je kunt besparen moet je dit zeker niet nalaten. Waarom zou je iets kopen dat je in een andere winkel kan kopen voor 50% goedkoper? 

Nog door jou te activeren

- €50

€50 korting op je boeking

Voorwaarden

Verloopt: 31/10/2016

Nog door jou te activeren

- €10

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang €10 korting op je eerstvolgende bestelling bij HelloFresh

Voorwaarden

Altijd geldig

Nog door jou te activeren

- €50

Extra korting van €50 op je boeking bij Neckermann

Voorwaarden

Verloopt: 23/01/2017