Tijd en geld besparen in het huishouden

Geplaatst door Scotty in categorie Huis & Tuin

Mensen met kinderen zullen de volgende stelling hoogstwaarschijnlijk niet ontkennen: een gezin onderhouden kost heel wat geld en tijd. Maar toch kun je, wanneer je het goed aanpakt, heel wat geld en tijd besparen bij het onderhouden van je gezin. Wij stelden een lijstje op met enkele tips waardoor je gezin onderhouden goedkoper wordt en waardoor je bovendien ook nog eens heel wat tijd bespaart en dus heel wat andere dingen kunt doen.

Maak altijd een boodschappenlijstje

Vooraleer je naar de supermarkt gaat maak je best een boodschappenlijstje op. Het opstellen van een boodschappenlijstje heeft heel wat verschillende voordelen. Zo kun je eenmaal je in de supermarkt bent veel sneller en vooral heel gericht je boodschappen doen. Maar een ander groot voordeel van een boodschappenlijstje is dat je veel minder snel artikelen zal kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Op die manier bespaar je dus niet alleen tijd tijdens het shoppen, maar bespaar je ook nog eens heel wat geld.

Kies voor producten in bulk

Niet elk gezin kiest er voor om producten in bulk te kopen, maar uitgerekend is het vaak een stuk goedkoper dan wanneer je losse producten koopt. De hoeveelheid is wel groter, maar vaak zijn producten in bulk ook langer houdbaar. Berg ze dus ergens op in een berging of een voorraadkast! Zo hoef je minder vaak naar de winkel en bespaar je geld uit.

Kies voor een douche

Ondertussen is het waarschijnlijk al een algemeen weetje; maar douchen is een stuk goedkoper dan wanneer je ervoor kiest om een bad te nemen. Uitgerekend zou je bij het nemen van een bad drie tot zelfs vijf keer meer water verbruiken dan wanneer je een douche neemt.

Draai geen halfvolle wasmachine

Heel wat mensen maken verkeerd gebruik van hun wasmachine. Van zodra ze vuile was hebben doen ze de machine al draaien, terwijl ze eigenlijk amper halfvol zit. Op deze manier verspil je heel wat water, elektriciteit en ook wasmiddel. Daarom is het beter om pas de wasmachine te doen draaien van zodra je weet dat je een volle wasmachine zal hebben. Zo moet je trouwens ook veel minder wassen.

Bespaar op energie

Ook op je energiekosten kun je een groot stuk besparen. De energiekosten zijn kosten die maandelijks terugkeren en vaak ook de zwaarste kosten zijn. Elektriciteit en gas kosten tegenwoordig aardig wat geld, en dat merk je ook wanneer je je factuur opgestuurd krijgt. Toch kun je, wanneer je er wat aandacht aan besteed, heel wat geld besparen op je energiefactuur. De lichten niet laten branden wanneer het niet nodig is, de chauffage afleggen op plaatsen waar het niet nodig is, … Dankzij dergelijke tips zal je al gauw heel wat besparen. Google daarom zeker eens om een hele lijst met tips te krijgen die je helpen met besparen op je energiefactuur.

Nog door jou te activeren

- 20%

– 20% op je aankopen

Voorwaarden

Verloopt: 03/09/2016

Nog door jou te activeren

- €20

2 x 10 EUR korting

Voorwaarden

Verloopt: 31/05/2016

Nog door jou te activeren

- 5%

5% extra korting op je bestelling

Voorwaarden

Verloopt: 05/10/2018