Tips om energie te besparen en minder geld uit te geven aan energie

Geplaatst door Optin Monster in categorie Diensten

Elke maand weer loop je tegen dezelfde vaste lasten aan. Zodra je salaris is gestort, gaat er alweer een groot gedeelte meteen op aan deze vaste lasten. De huur of hypotheek, water en de energierekening. Veel mensen hebben het idee dat deze vaste lasten echt vast zijn, er is niks aan te doen. Toch kun je door de juiste keuze te maken voor een energieleverancier en de volgende tips op te volgen elke maand flink besparen op je energierekening. Dus waar wacht je nog op?

Het vergelijken van verschillende aanbieders
Hoewel de verschillen gering lijken, is energieleveranciers vergelijken wel degelijk een goed idee. Dit omdat je elke maand moet betalen, dus je op jaarbasis al snel tientallen of zelfs honderden euro’s goedkoper uit kunt zijn. Kijk eens op verschillende vergelijkingssites of bel een leverancier eens op. Wellicht kunnen ze wel een goede deal maken voor jou.

Het huis isoleren
Het is voor veel mensen belangrijk dat het lekker warm is thuis. Toch is de verwarming vaak de grootste oorzaak van een hoge energierekening. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je koukleumen gaat. Mocht je de kans hebben, laat je huis isoleren. Zo houdt deze meer warmte vast en zul je minder energie nodig hebben om je huis lekker warm te houden.

Zuinig omgaan met energie
Je kunt de energierekening ook al flink doen dalen door simpelweg zuiniger met energie om te gaan. Onderzoek wijst uit dat de verwarming standaard een graden lager zetten al zo’n zeven procent kan schelen op de rekening. Trek dus lekker een trui aan. Verder gaat het ook om kleine dingen als het licht uitdoen als je een kamer verlaat en apparaten niet onnodig laten werken.

Check het huis voor je de deur verlaat
Veel mensen vergeten om alle energieslurpers uit te zetten voordat zij hun huis verlaten. Dit is erg zonde, omdat je op deze manier eigenlijk voor niks betaalt! Loop dus altijd even een rondje door je huis voordat je vertrekt. Doe alle lichten uit en zet de verwarming laag. Op deze manier kun je ook al veel geld besparen, terwijl het eigenlijk helemaal geen moeite kost.

De aanschaf van nieuwe apparaten
Hoeveel energie je precies verbruikt, hangt voor een groot deel ook af van je apparaten. Het ene apparaat is energiezuiniger dan het andere, waardoor het ene apparaat meer energie verbruikt en dus duurder is. Let bij de aanschaf van een nieuw apparaat dus op de energiewaarde hiervan. Er zijn verschillende keurmerken. Bij koelkasten loopt het energielabel bijvoorbeeld van A+++ naar A++, A+, A, B en zo naar beneden. Hoe groter het apparaat is, hoe belangrijker het is dat deze energiezuinig is. Denk bijvoorbeeld aan wasmachines en koelkasten.
Op het eerste oog lijkt het alsof zo’n apparaat een stuk duurder is, maar in de loop van de tijd betaalt zich dit terug. Je bent in het begin meer kwijt, maar je energierekening zal lager uitvallen.

Nog door jou te activeren

- 50%

50% korting op visitekaartjes

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016

Nog door jou te activeren

- 15%

15% korting op fotoboeken

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016

Nog door jou te activeren

- 20%

– 20% op alle fotoboeken

Voorwaarden

Verloopt: 01/09/2016