VREG helpt huishoudens duurzaam en energiezuinig te worden

Geplaatst door Optin Monster in categorie Huis & Tuin

De afkorting VREG staat voor Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt. Dit is een Belgische instelling die bedoeld is voor het openbaar nut en zich bezighoudt met de regulering, controle en transparantie van de Vlaamse gas- en elektriciteitsvoorzieningen. VREG streeft ernaar om voor particulieren een gids te zijn op de energiemarkt. Zo wil VREG er onder meer voor zorgen dat Vlaamse huishoudens goed geïnformeerd worden over hoe ze duurzaam en zuinig kunnen omgaan met energie.

Vijf goede tips voor duurzaam en zuinig energiegebruik

Als je graag energie wilt besparen in jouw huishouden, dan zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden om dat te realiseren. Maar welke maatregelen zijn het meest gemakkelijk door te voeren? VREG heeft tal van goede tips voor jou als consument over hoe je op een eenvoudige manier kan besparen op energiekosten en daardoor zuiniger omgaat met het milieu. Maar hoe realiseer je dat? Wij zochten de vijf beste VREG-tips voor jou uit om snel en gemakkelijk te bezuinigen op energiekosten:

  1. Besparing op verwarmingskosten is prima mogelijk met enkele goed doordachte handelingen. Trek bijvoorbeeld in de winter of herfst in huis een trui aan. Je kunt de verwarming thuis dan 1 °C lager zetten en spaart daarmee zo’n 7% uit op de stookkosten. En een uur voordat je naar bed gaat, zet je de kachel ook alvast enkele graden lager. Tot 15 °C à 16 °C. In bed warm je jezelf automatisch op, dus de verwarming kan daarom een stuk omlaag. Op jaarbasis spaar je met deze simpele handelingen een flinke hoeveelheid geld uit. En… tegelijk doe je ook iets goeds voor het milieu. Wie in de nacht daarnaast nog de gordijnen of rolluiken afsluit, bespaart nog meer omdat de warmte dan beter wordt vastgehouden.
  2. Op verlichting kan de gemiddelde consument ook enorm besparen. Vervang gloeilampen voor energiezuinige spaarlampen en rendabele ledverlichting. En natuurlijk schakel je de verlichting meteen uit als je een ruimte verlaat.
  3. Een derde tip van VREG is om ‘s nachts, en als je enkele dagen of weken op vakantie bent in eigen land of in het buitenland, de tv-decoder uit te schakelen. Zo voorkom je sluipverbruik. In een rekensom laat de VREG zien hoeveel geld en energie er met deze simpele handeling bespaard kan worden in België: als 2,5 miljoen gezinnen hun tv-decoder uitschakelen, groeit de besparing in België per jaar met 42,5 miljoen euro of, omgerekend in energie, liefst 212 miljoen kWh.
  4. Kies voor energiezuinige huishoudtoestellen, zo adviseert de VREG. Een wasmachine met een energielabel A+ is al snel 50 procent voordeliger dan een oude, traditionele wasmachine. Dat is snel bespaard!
  5. De koelkast is ook een grote energieverbruiker. Stel de temperatuur altijd in tussen de 4 tot 6 °C.. Elke graad lager betekent maar liefst 5% extra verbruik, dus voorkom dat je de machine lager zet. Verder spaar je enorm uit als je de koelkastdeur meteen sluit nadat je iets uit de koelkast heb gepakt.

Gids op de energiemarkt

Met deze goed uitvoerbare tips van de VREG kun je veel geld besparen en ontzie je tevens het milieu. Het VREG heeft niet voor niets als motto ‘Uw gids op de energiemarkt’. Kom daarom ook in beweging en breng hun duurzame en voordelige bespaartips meteen in de praktijk.

Nog door jou te activeren

- 30%

30% korting op ALLES

Voorwaarden

Verloopt: 16/06/2016

Nog door jou te activeren

- €100

Tot €100 korting bij JM Bruneau

Voorwaarden

Verloopt: 05/11/2016

Nog door jou te activeren

- €20

2 x 10 EUR korting

Voorwaarden

Verloopt: 31/05/2016