Zo ga je goedkoper op reis

Geplaatst door Scotty in categorie Reizen & Uitstapjes

Heb je nog geen reis geboekt voor de komende zomer? Geen probleem. Wij hebben alvast enkele tips verzameld waardoor je nog nooit zo goedkoop op reis zal geweest zijn. Geloof je ons niet? Wel, check dan snel de onderstaande tips en aanschouw!

Last minute

Dit is waarschijnlijk een tip die ongeveer iedereen al weet, maar toch nog steeds zeer weinig gebruikt wordt. Zowat elke touroperator biedt het hele jaar door zeer interessante last minutes aan. Dit zijn aanbiedingen waarbij je vaak enkele dagen nadat je geboekt hebt, al op reis moet vertrekken. Voor veel mensen is dit niet altijd even makkelijk doordat ze vaak gebonden zijn aan hun werkuren of ze rekening moeten houden met de kinderen. Maar het blijft een zekerheid: een last minute is stukken goedkoper.

Boek via internet

Aaah, het internet! Je vindt er ongeveer alles, ook vakanties. Wie ervoor kiest om zijn of haar vakantie via het internet te boeken, zal al snel merken dat de prijzen een stuk lager liggen dan wanneer je je vakantie bij het reisbureau boekt. Dit komt doordat het reisbureau vaak werkt met commissie. Hierdoor liggen de prijzen bij het reisbureau vaak net iets hoger dan bij een reiswebsite.

Logeer in hostels

Vooral tijdens ciytrips zijn hostels een echte aanrader. Je hotelkamer hoeft helemaal niet chique te zijn, maar wel praktisch. Wanneer je ervoor kiest om te logeren in een hostel of jeugdherberg zal je een stuk minder betalen, maar zal je uiteraard ook een stuk minder comfort hebben. Maar voor een citytrip is dit ook helemaal niet nodig. Het enige wat je doet op je kamer is slapen, de rest van de tijd ben je weg, toch?

Koop tickets online

Ben je van plan om tijdens je reis pretparken, musea of andere bezienswaardigheden te bezoeken? Boek dan al op voorhand je tickets voor deze bezoeken. Op die manier bespaar je alweer een mooi bedrag!

Neem alles mee wat je kunt meenemen

Deze tip ken je misschien al, maar is en blijft een gouden tip. Zeepjes, douchegel, shampoo, flesjes water, schoensmeer, … Dit zijn zaken die je vaak in je hotelkamer gratis aangeboden krijgt, maar die je niet meteen nodig hebt. Wel, neem die zaken dan mee naar huis. Ooit zal je ze wel nog kunnen gebruiken en dan hoef je deze dingen niet meer te kopen. Weer geld gespaard!

Vermijd de dure wegrestaurants

Vaak profiteren de wegrestaurants van het feit dat je als automobilist niet anders kan dan stoppen aan een wegrestaurant omdat dit simpelweg de makkelijkste oplossing is. De prijzen die ze vragen om er iets te eten of te drinken zijn vaak schandalig hoog. Probeer daarom de dure wegrestaurants te vermijden en zorg zelf voor je picknick. Op die manier kun je ook zelf stoppen wanneer je dat wenst, hoef je niet aan te schuiven achteraan de lange rijen en betaal je ook geen hoge prijzen om iets te eten of te drinken.

Ga op reis tijdens het laagseizoen

Op reis gaan tijdens het laagseizoen heeft zo z’n voordelen. Ten eerste is het overal minder druk omdat de meeste mensen er nog altijd voor kiezen om tijdens de zomermaanden op reis te gaan. En ten tweede betaal je ook een stuk minder wanneer je tijdens het laagseizoen op reis gaat.

Nog door jou te activeren

Gratis

Gratis plooibare koptelefoon bij uw bestelling ongeacht het bedrag

Voorwaarden

Verloopt: 05/05/2016

Nog door jou te activeren

- 30%

30% korting op ALLES

Voorwaarden

Verloopt: 16/06/2016

Nog door jou te activeren

- 40%

40% korting op foto-afdrukken

Voorwaarden

Verloopt: 09/05/2016