Zo ga je zonder problemen op reis met het vliegtuig

Geplaatst door Scotty in categorie Reizen & Uitstapjes

Iedereen die al eens op reis geweest is met de kinderen kent het wel. Je komt aan in de luchthaven en je vlucht heeft enkele uren vertraging… Bovendien moeten de kinderen nog eten en moeten ze ook dringend naar het toilet. Tijdens de vlucht worden de kinderen moe en kunnen ze zich niet echt bezighouden omdat ze hun spelletjes vergeten zijn. Eenmaal aangekomen in het hotel merk je dat je het zwemgerief van de kinderen vergeten bent, net nu ze willen zwemmen. Maar geen nood, de komende dagen gaat het toch regenen…

Veel mensen herkennen zich vast en zeker in dit verhaal. Maar zelf kun je ook al enkele voorzorgen nemen zodat je vakantie geen onplezierige ervaring wordt, maar wel een onvergetelijke ervaring. Met deze tips zal het alvast een stuk makkelijker gaan:

Bereid je reis goed voor

Zoals bij veel zaken is ook bij reizen een goede voorbereiding zeer belangrijk. Vooral wanneer je reist moet je jezelf goed voorbereiden. Hierdoor bespaar je niet alleen jezelf, maar ook iedereen die met jou meereist zoals de andere passagiers op het vliegtuig een hoop miserie. Zorg er zeker voor dat je voldoende spelletjes en boeken voor de kinderen ingepakt hebt. Vooral tijdens de vlucht en tijdens het verblijf in het hotel moeten de kinderen voldoende gerief hebben om zich bezig te houden. Een MP3-speler of een tablet kan ook van goudwaarde zijn. Neem zeker ook enkele gezelschapsspellen mee zoals bijvoorbeeld Monopoly of Uno waar je met het hele gezin mee kan spelen.

Probeer ‘s avonds te vliegen

De uren van je vlucht kun je niet altijd zelf kiezen, maar indien mogelijk kies je er best voor om vroeg in de avond te vliegen. Op die manier kun je net voor je het vliegtuig op gaat of wanneer je net vertrokken bent je kinderen iets te eten geven. Nadat ze gegeten hebben is de kans groot dat ze na enkele minuten al in slaap vallen en voor je het weet ben je aangekomen op je bestemming of in je hotel. Leg ze daar gewoon in hun bed zodat ze rustig verder kunnen slapen en de volgende dag zullen ze allemaal uitgerust zijn om zo de vakantie met een uitstekend gevoel te beginnen.

Vergeet de medicijnen niet

Hoe vaak gebeurt het niet dat een kind zich tijdens het spelen of ravotten per ongeluk kwetst. Zorg er dus zeker voor dat je in je bagage voldoende middelen meeneemt om de wonden te verzorgen indien dit nodig is. Op die manier hoef je niet steeds naar de EHBO-post van het hotel of van de luchthaven te gaan.

Hou je kinderen in de gaten

Kinderen amuseren zich graag en letten daarbij niet altijd even goed op. Vaak is dit tijdens een vakantie de taak van de ouders om op hun kinderen te letten. Als ouder moet je steeds je kinderen goed in de gaten houden en kijken waar ze mee bezig zijn. Op die manier voorkom je heel wat ongeluk zoals blessures of ongevallen of eventueel zelfs verdwijningen. Zorg er ook steeds voor dat je kind een bewijs van identiteit met zich mee heeft.

Nog door jou te activeren

- 10%

op ALLES bij Zalando!

Voorwaarden

Verloopt: 27/12/2015

Nog door jou te activeren

Gratis

gratis Rituals-geurstokjes t.w.v. € 24,95

Voorwaarden

Verloopt: 01/04/2016

Nog door jou te activeren

- €50

– €50 op je bestelling

Voorwaarden

Verloopt: 16/04/2016