Zo kom je de feestdagen gezond door

Geplaatst door Scotty in categorie Eten & Drinken

Hoe goed je ook op je lijn probeert te letten, tijdens de feestdagen is het helemaal niet makkelijk om je aan de regels te houden. Denk maar aan het uitgebreide diner op Kerstavond of aan de fondueavond op Oudejaarsavond. Als het op afvallen aankomt is de eindejaarsperiode voor heel veel mensen, en dan vooral voor vrouwen, een echte hel.

Bovendien is de eindejaarsperiode ook nog eens een drukke periode waarin de dagelijkse routines veranderen of gewoon verdwijnen en je agenda volstaat met afspraken en dingen die je nog moet doen voor het einde van het jaar. Toch kun je, rekening houdend met onze tips, de eindejaarsperiode op een gezonde manier doorkomen. Mits enkele kleine veranderingen of aanpassingen kun je het jezelf een stuk makkelijker maken om toch lekker te genieten van de gezellige periode die de eindejaarsperiode toch wel is.

Ga zonder hongergevoel naar een feestje

Wie gaat er tijdens de eindejaarsperiode nu niet gaan eten bij familie en vrienden om daarna Kerstmis of Nieuwjaar te vieren? Wel, een handige en vooral gezonde tip is om je huis niet te verlaten met een hongergevoel. Probeer steeds nog een gezonde maaltijd of gezonde snack te eten vooraleer je ergens naar toe gaat. Zo vermijd je dat je je meteen op de hapjes stort en zal je goede keuzes maken betreffende het eten, omdat het hongergevoel niet aanwezig is.

Eet veel groenten en fruit

Tijdens de eindejaarsperiode kan het wel eens voorkomen dat je ergens moet gaan eten en dat het een diner in buffetvorm is. Probeer bij een buffet steeds voor twee of drie kleinere porties te kiezen van je favoriete gerechten en vooral de grote porties te vermijden. Neem ook altijd veel groenten of fruit om zo je bord redelijk goed op te vullen. Zo blijft er maar weinig plaats meer over voor porties van gerechten die veel calorieën bevatten. Nadat je een eerste keer eten gaan halen bent wacht je best 15 minuten om een tweede keer eten te gaan halen. In tussentijd kun je een glaasje water drinken en jezelf afvragen of je nog echt honger hebt.

Probeer zo weinig mogelijk alcohol te drinken

Het is algemeen geweten dat alcohol een dikmaker is. Door veel alcohol te drinken zal niet alleen je gewicht een stuk sneller toenemen, maar zal je je ook minder goed in je vel voelen en zal je last beginnen krijgen van andere kwaaltjes. Probeer tijdens een etentje op Kerstavond of Oudejaarsavond verstandige keuzes te maken en stel eventueel voor dat jij die avond BOB zal zijn. Zo heb je meteen een goed excuus om geen alcohol te drinken. Als het echt moet kun je de alcoholische drankjes afwisselen met een groot glas water.

Nog door jou te activeren

- €20

€20 korting per boeking

Voorwaarden

Verloopt: 04/04/2017

Nog door jou te activeren

- 15%

Actie: 15% korting op alle wanddecoratie

Voorwaarden

Verloopt: 01/08/2016

Nog door jou te activeren

- €20

€20 korting op je aankopen

Voorwaarden

Verloopt: 28/11/2016