Algemene tips om geld te besparen

Geplaatst door Scotty in categorie Overige

Koop geen te grote auto

Op jaarbasis kost een auto in de meeste gevallen veel geld. Vooral een grotere auto kost heel wat geld. De verzekering, het verbruik, de onderhoudskosten, wegentaks en uiteraard ook de aankoopprijs van de auto. Kies daarom voor een kleinere auto wanneer je een nieuwe auto gaat kopen. Vooral door de afschrijving die veel lager ligt dan een middenklasser of een grote wagen zal je al snel een groot stuk besparen.

Daarnaast zijn ook zaken zoals de premie van je autoverzekering en de verkeersbelasting veel goedkoper. Maar wanneer je kiest voor een kleinere wagen die waarvan het gebruik laag ligt, zal je ook minder moeten tanken en zal het verbruik van je wagen dus ook minder geld kosten. Volgens kenners zou je met een kleinere wagen ongeveer 2.700 euro besparen op jaarbasis!

Laat je spaargeld opbrengen

Tegenwoordig is het bijna de moeite niet meer om je spaargeld op een spaarrekening te laten staan. Heel wat mensen zoeken naar andere mogelijkheden en komen al snel uit bij beleggen. Vaak is dit de ideale manier om snel geld te verdienen en zo je spaargeld te laten renderen. Maar uiteraard moet je ook steeds op je hoede zijn wanneer je gaat beleggen. Op de beurs spelen is namelijk niet zonder risico’s en als je te weinig of geen kennis hebt van jouw aandelen, kan je al snel een grote som geld verliezen.

Ga op reis met low cost maatschappijen

De zogenaamde low cost maatschappijen zoals Ryanair, Vueling, Wizzair, … zijn echt wel heel wat goedkoper dan de traditionele luchtvaartmaatschappijen. Wanneer je ervoor kiest om je reis niet via een reisbureau te boeken, maar om je reis volledig zelf te organiseren kun je ook meteen zien hoeveel je op je reis zal besparen. Zo kun je zelf bepalen in welk hotel je verblijft en welke periode je er verblijft. Bovendien kun je dus ook zelf kiezen met welke luchtvaartmaatschappij je zal vliegen en kun je dus ook kiezen welke periode je wenst te vliegen. Bij Ryanair kun je vaak al voor slechts 15 euro naar diverse bestemmingen binnen Europa zoals Stockholm, Porto, Budapest, …

Check regelmatig de tweedehandswebsites

Heel wat mensen maken tegenwoordig gebruik van de verschillende tweedehandswebsites zoals 2dehands.be, Kapaza, Marktplaats, … En volledig terecht! Het aanbod van deze verschillende websites is echt ongelofelijk groot. Vaak worden er zelfs producten te koop aangeboden die nog in de originele verpakking zitten en dus nog nooit gebruikt zijn. Vooral elektronica doet het op de tweedehandswebsite enorm goed. Wanneer je regelmatig het aanbod bekijkt kun je al snel een aardig bedrag besparen op je online aankopen.

Hou je waterverbruik in de gaten

Het verbruik van water is een vaste kost en dus kan het goed zijn om te proberen hier op te besparen. Minder lang onder de douche staan, de kraan niet opendraaien wanneer dat niet hoeft, water opsparen voor een andere keer, kuisen met regenwater, … Dit zijn allemaal tips om te besparen op je waterverbruik. Wanneer je je factuur ontvangt zal je al snel merken dat je verminderd verbruik loont!

Nog door jou te activeren

- 25%

Zotte vrijdag: -25% korting (Donderdag 6/4 vanaf 20u tem vrijag 7/4 23u59)

Voorwaarden

Verloopt: 08/04/2017

Nog door jou te activeren

Gratis

gratis Rituals-geurstokjes t.w.v. € 24,95

Voorwaarden

Verloopt: 01/04/2016

Nog door jou te activeren

- €5

€5 korting + gratis levering

Voorwaarden

Verloopt: 19/05/2016