Bespaartips voor op vakantie

Geplaatst door Scotty in categorie Reizen & Uitstapjes

Iedereen gaat graag op reis. Maar voor veel mensen is het vaak niet zo eenvoudig om op reis te gaan, vanwege financiële redenen. Daarom proberen die mensen op reis goed uit te kijken wat ze met hun geld doen en proberen ze dus zo weinig overbodige uitgaven te doen. En dat is ook helemaal niet erg. Er zijn heel wat verschillende manieren waardoor je in het buitenland verantwoord met je geld kunt omgaan zonder dat je naar huis gaat met een financiële kater.

Let op met bankautomaten

Vaak gebeurt het dat je in het buitenland geld moet afhalen aan een bankautomaat. Let hier zeker mee op! In verschillende landen rekenen de banken een extra kost aan om geld af te halen. Het is algemeen geweten dat het ook een stuk goedkoper is om geld af te halen met je bankkaart in plaats van met je kredietkaart. Hiervoor moet je ook een extra kost betalen. Probeer op voorhand al een bepaald bedrag cash mee te nemen en ter plekke zo weinig mogelijk geld af te halen. Want wanneer je terug naar huis gaat krijg je door de wisselkoers misschien minder geld terug voor het geld dat je nog over hebt.

Geloof niet alles wat in je reisgids staat

Niet alles wat in je reisgids staat moet je zomaar geloven. Vaak gebeurt het dat een reisgids onder de vorm van “sponsoring” een positief verslag publiceert van een restaurant of hotel. Probeer vooral zelf op zoek te gaan naar leuke restaurantjes en café’s en wie weet vind je wel ergens iets dat niet in je reisgids stond.

Wees zuinig met de minibar

De minibar in je hotelkamer ziet er vaak zeer verleidelijk uit. Zeker na een warme, lange dag wanneer je dorst hebt is het handig om iets uit de minibar te nemen. Vooraleer je dit doet moet je wel weten dat alle artikelen in de minibar redelijk wat geld kosten. Maar indien je je toch zou laten gaan, probeer dan om op je laatste dag op zoek te gaan naar een supermarkt en daar de dingen te kopen die je uit de minibar gehaald hebt. In de supermarkt zal je namelijk minder betalen dan aan de balie van het hotel bij de afrekening.

Probeer steeds af te dingen

In veel landen is het verboden om af te dingen wanneer je aan een standje een souvenir koopt. Maar in andere landen is het dan weer een echte traditie om door te onderhandelen een stuk van de prijs te doen. Probeer dit ook steeds te doen wanneer je iets koopt. Vaak kun je er na wat onderhandelen een mooi stuk van de prijs doen en heb je zo dat mooie souvenirtje mee naar huis aan een lagere prijs!

Koop je tickets op voorhand

Op reis ga je vaak dingen bezoeken. Monumenten, musea, stadions, parken, tentoonstellingen, … Tegenwoordig kun je voor de meeste toeristische bezienswaardigheden je tickets al op voorhand online kopen. Dit heeft als voordeel dat je niet hoeft aan te schuiven ter plekke en dat je vaak ook een stuk minder betaalt voor je tickets.

Nog door jou te activeren

- €100

Canarische Eilanden: €100 extra korting!

Voorwaarden

Verloopt: 28/03/2016

Nog door jou te activeren

- €6

– €6 op je ticket voor Plopsa Coo

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016

Nog door jou te activeren

- €6

Actie: tot 6 euro korting op de tickets voor alle Plopsa parken

Voorwaarden

Verloopt: 07/11/2016