De voordelen van kunstgras voor jou en jouw tuin

Geplaatst door Optin Monster in categorie Overige

In vergelijking met vroeger zie je de laatste jaren steeds vaker mensen die kiezen voor kunstgras in hun tuin. Een logische verklaring hiervoor kan zijn dat kunstgras de voorbije jaren zodanig verbeterd is, waardoor er eigenlijk steeds minder nadelen aan verbonden zijn. Zeker in bepaalde situaties kan de keuze voor kunstgras vaak ook gewoon de beste keuze zijn. Maar kunstgras brengt nog veel meer andere voordelen met zich mee.

Weinig tot geen onderhoud

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen voor kunstgras kiezen heeft te maken met het onderhoud. In tegenstelling tot gewoon gras hoeft kunstgras nooit gemaaid te worden. Daarnaast hoeft kunstgras ook nooit gesproeid te worden of bemest te worden. Denk maar eens aan de tijd die je terug zal winnen doordat deze onderhoudsklusjes gewoon wegvallen.

Zeer kindvriendelijk

Wie kiest voor een tuin met kunstgras, kiest eigenlijk tegelijk voor een kindvriendelijke tuin. Een gazon van kunstgras is niet alleen zachter dan een gewoon gazon, maar de aanwezigheid van ongedierte en onkruid is ook veel minder dan bij een gazon bestaande uit gewoon gras. Ook tijdens de warme zomermaanden heeft kunstgras een extra troef: het vat niet snel vuur wanneer er bijvoorbeeld een vonk van de barbecue of van een ander brandend materiaal op het gras valt.

Optimale bestendigheid

Een groot nadeel van een gazon bestaande uit gewoon gras is dat het vaak te lijden heeft onder de veranderde weersomstandigheden. Bij een warme zomer kunnen er al snel roestvlekken optreden terwijl een koude winter met sneeuw ervoor kan zorgen dat het gras beschadigd raakt als je er op wandelt. Deze factoren spelen bij kunstgras helemaal geen rol, want kunstgras is bestand tegen alle weersomstandigheden.

Last but not least: de prijs?

Heel veel mensen twijfelen of weigeren zelfs om voor kunstgras te kiezen, vanwege de duurdere prijs in vergelijking met traditioneel gras. Maar eigenlijk valt de prijs van kunstgras erg goed mee, zeker als je dan ook nog eens op lange termijn gaat rekenen. Denk maar aan de onderhoudskosten dat gewoon gras met zich meebrengt als je het echt goed wil onderhouden. In tegenstelling tot gewoon gras hoeft kunstgras weinig tot niet onderhouden te worden en gaat kunstgras van uitstekende kwaliteit ongeveer 15 tot zelfs 20 jaar mee. Verder vallen ook nog heel wat andere kosten weg, zoals bijvoorbeeld het sproeien van het gras tijdens de warme zomermaanden. Dat is helemaal niet nodig met kunstgras.

Nog door jou te activeren

- 15%

15% korting op je bestelling

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016

Nog door jou te activeren

Gratis

Ontvang 1 gratis cheesy bread!

Voorwaarden

Verloopt: 28/03/2016

Nog door jou te activeren

- €50

€50 korting op je boeking

Voorwaarden

Verloopt: 31/10/2016