Deze games moet je gespeeld hebben

Geplaatst door Scotty in categorie CD, DVD, boeken, games

Terug naar je kindertijd met Pokémon Yellow

Waar is de tijd dat je samen met je vrienden op de speelplaats één van de verschillende Pokémon spelletjes zat te spelen? Ver weg, heel ver weg. Alhoewel… Ongeveer twintig jaar nadat de allereerste Pokémon spelletjes Red en Blue en enkele jaren daarna ook Pokémon Yellow uitgebracht werden, worden deze all-time classis nu opnieuw uitgebracht. Uiteraard niet meer voor je Gameboy, Gameboy Color of Gameboy Advance, maar wel voor de Virtual Console op de nieuwste Nintendo 3DS. Pokemon_Yellow

Tegenwoordig spelen zowel kinderen als volwassenen (mensen die vroeger Pokémon speelden) Pokémon games met titels als Pokémon Sun en Pokémon Moon. Maar naar aanleiding van de twintigste verjaardag van Pokémon is deze klassieker opnieuw tijdelijk te downloaden in de Nintendo eShop. Voor velen is dit dus een uitgelezen moment om deze game nog eens helemaal uit te spelen en je als beste Pokémon trainer te kronen na het winnen van de Pokéleague.

Scoren met Messi of Ronaldo in Fifa 16

Nog zo’n legendarische naam in de gamingwereld is Fifa. De wereldberoemde voetbalgame waarmee je als speler met een land of club kan spelen bestaat al sinds 1992 en wordt ontwikkeld door Electronic Arts, één van de grootste ontwikkelaars van games. Naast de gewone versies van Fifa die jaarlijks opnieuw uitgebracht wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen, zijn er doorheen de jaren al enkele andere versies van Fifa uitgekomen zoals Fifa World Cup waarbij je met alle ploegen die deelnemen aan het WK kunt spelen en zo je eigen WK kunt winnen.

Ook naar aanleiding van het Europees Kampioenschap werden er al vier versies van Uefa Euro uitgebracht, startend in 2000. Een andere versie die Knipselbij veel spelers in de smaak viel is Fifa Street. Hierbij waan je je een echte straatvoetballer en speel je op verschillende pleintjes in verschillende steden je tegenstander van het kastje naar de muur.

Tot in 2014 werd ook Fifa Manager uitgebracht, waarbij je niet zelf kon spelen, maar waarbij je echt manager van je ploeg was en zo je ploeg naar de titel moest leiden.

Op avontuur met Lara Croft: Tomb Raider

Deze game ken je vast en zeker ook wel. Deze game was zelfs zo populair dat er naar aanleiding van dit spel vervolgen zoals verfilmingen en een reeks van stripboeken. In 1996 kwam Tomb Raider voor het eerst uit op de platformen pc, Sega Saturn, PlayStaton en N-Gage. Enkele jaren later waren ze ook beschikbaar voor recentere platformen zoals PS4, Xbox en pc.

Het spel draait rond het hoofdpersonage Lara Croft, een tot de verbeelding sprekende archeologe die op zoek gaat naar kostbare, historische schatten. Onderweg komt Lara Croft allerlei gevaren, obstakels en gevaarlijke personages tegen die ze uit de weg moet ruimen en overwinnen. Het was vooral de 3D-omgeving die in 1996 veel gamers overtuigde om Tomb Raider te spelen. De game was niet alleen een voorbeeld van het begin van 3D-gaming maar het was ook een third-person shooter, waarbij het figuur van Lara Croft door de gamer bediend kon worden net zoals je een marionet zou bedienen.

Op in 2015 is de game voor het laatst uitgekomen onder de titel Rise of the Tomb Raider.

Interesse in één van deze games?

Check dan snel de website van Media Markt en ontdek het gigantische aanbod games, dvd’s, cd’s …

Nog door jou te activeren

- €4

€4 korting op het reguliere ticket van een Plopsa-park

Voorwaarden

Verloopt: 01/09/2016

Nog door jou te activeren

- 15%

Actie: 15% korting op alle wanddecoratie

Voorwaarden

Verloopt: 01/08/2016

Nog door jou te activeren

- 25%

25% korting op fotoboeken

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016