Deze plekken moet je ooit eens gezien hebben

Geplaatst door Scotty in categorie Reizen & Uitstapjes

Op het internet zijn er heel wat verschillende lijstjes te vinden van plekken die je zeker ooit eens gezien moet hebben. Denk maar aan populaire toeristische plekken zoals de Taj Mahal, de Niagara Waterfalls, de Mount Everest, de Grand Canyon, … Al deze plekken vind je wel terug in één van die lijstjes. De reden waarom je deze plekken steeds terugvindt op die lijstjes is omdat die plekken één voor één prachtige plaatsen zijn. Maar ook in Europa zijn er heel wat ongelofelijke plekken die je zeker ooit eens gezien moet hebben. Daarvoor maakten wij alvast een lijstje op.

Rome

Deze prachtige, historische stad heeft heel wat te bieden. De Spaanse Trappen, de Trevifontein, het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, … Al deze monumenten en historische plekken zijn wereldberoemd en vele van deze plekken maakten al deel uit van films of televisieseries. Daarom moet je Rome zeker eens gezien hebben.

Rome

Wenen

Een weekendje Wenen is het ideale excuus om terug te keren in de tijd. het Tiergarten Schönbrunn, de Spaanse rijschool en het imposante Hofburg Paleis zijn plekken die je zeker eens moet bezoeken. Heel veel mensen zijn onder de indruk van de schoonheid die Wenen als stad te bieden heeft. Ondank het feit dat het een grote stad is, is het overal ongelofelijk net. Iets wat niet gezegd kan worden van elke hoofdstad.

schoenbrunn-503846_960_720

Parijs

Een andere hoofdstad die je zeker gezien moet hebben is Parijs. Ook hier vind je heel wat plekken zoals de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre Dame, … die je ongetwijfeld ooit wel al eens gezien hebt in een Franse film of zelfs in een Hollywood film. Het Louvre bijvoorbeeld is één van de meest gekende musea ter wereld. Al 800 jaar lang hangen er wereldberoemde kunstwerken zoals de Mona Lisa van Da Vinci. Met ongeveer 35.000 verschillende kunstwerken verspreid over een oppervlakte van 60.600 vierkante meter ben je wel even zoet wanneer je de permanente collectie van het Louvre gaat bezoeken.

paris-902996_960_720

Noorwegen

Wie houdt van de natuur, zal ongetwijfeld ook van Noorwegen houden. De indrukwekkende Fjorden en watervallen zijn echt ongelofelijk. Wanneer je op reis gaat naar Noorwegen regel je best een uitstap met een lokale gids die je heel wat uitleg zal geven over de Fjorden, het ontstaan er van en over heel wat andere aspecten van de natuur in Noorwegen.

fjord-915151_960_720

Ijsland

Niet zo heel ver van Noorwegen ligt Ijsland. De beste manier om dit eiland te ontdekken is door zelf op ontdekking te gaan met een huurauto. Zo zul je tijdens je rondreis door Ijsland vulkanen, warmwaterbronnen en lavawatervallen zien. Ga zeker ook eens wandelen langs de zwarte zandstranden van het kleine stadje Vik.

iceland-1108599_960_720

De Azoren

Vaak hoor je in het weerbericht de naam van de Azoren vallen. Wel, wanneer je er ter plekke bent, zal je al gauw merken waarom. Hier wordt volgens sommigen het weer gemaakt. Op de Azoren vind je prachtige stranden zonder dat je er met heel veel andere toeristen zal zijn, echt massatoerisme is er nog niet. De bijzondere landschappen bestaande uit kraters en lavastranden zijn zeker een bezoekje waard!

sao-miguel-503533_960_720

 

Nog door jou te activeren

- 10%

– 10% op je treintickets!

Voorwaarden

Verloopt: 13/05/2016

Nog door jou te activeren

- 20%

20% korting op fotoboeken van Albelli

Voorwaarden

Verloopt: 01/04/2016

Nog door jou te activeren

- 10%

10% Vaderdagkorting!

Voorwaarden

Verloopt: 12/06/2016