Deze typische winterfilms moet je gezien hebben

Geplaatst door Scotty in categorie Cinematickets

Het najaar is traditioneel een periode waarin mensen vaker naar televisie kijken dan tijdens de zomer, de lente of de herfst. Dit komt uiteraard doordat het een leuke bezigheid is terwijl het buiten slecht weer is. Niks gezelliger dan op een koude winterdag in je joggingbroek vanuit je luie zetel naar een leuke film te kijken. Elk jaar opnieuw zijn er wel enkele films die naar jaarlijkse gewoonte op televisie getoond worden. Het is bijna een traditie geworden om tijdens de winterperiode steevast enkele films te bekijken. Wij zochten alvast de leukste winterfilms uit die je de komende winter zeker eens gezien moet hebben.

The Gold Rush

Deze film dateert uit 1925, maar blijft nog steeds één van de beste films ooit gemaakt. In de hoofdrol speelt de grappige en vooral klunzige Charlie Chaplin. De film werd oorspronkelijk opgenomen in de bergketen Sierra Nevada, maar door de barre weersomstandigheden werd Charlie Chaplin, tevens de regisseur, gedwongen om de opnames van de film verder te zetten in Hollywood en gebruik te maken van sets. Het leuke is dat de film volledig in zwart-wit opgenomen te bekijken is, iets wat tegenwoordig erg zeldzaam geworden is.

New Year’s Eve

Deze film uit 2011 gaat over de liefde, de hoop en vooral ook over de typische situaties in een relatie zoals elkaar vergiffenis geven, elkaar een tweede kans geven en samen werken aan een nieuw begin. De rode draad doorheen het verhaal is eigenlijk een samenloop van omstandigheden waardoor heel wat vrijgezellen en geliefden uiteindelijk samenkomen om zo samen in een feestelijke sfeer en omgeving het nieuwe jaar in te zetten in New York.

Elf

In de hoofdrol van de film Elf speelt de gekende Amerikaanse acteur Will Ferrell de rol van de elf Buddy. De film speelt zich af op de noordpool waar Buddy getraind wordt als elf. Maar op een dag krijgt Buddy te horen dat hij helemaal geen echte elf is en besluit hij dan maar op zoek te gaan naar zijn echte ouders. De naïeve manier waarop Buddy op zoek gaat naar zijn ouders in de echte wereld, geeft je als kijker een warm gevoel.

Home Alone

Iedereen heeft als kind deze film ooit wel eens naar Home Alone gekeken. De film gaat over de kleine Kevin die per ongeluk “vergeten” wordt door zijn familie wanneer ze kerstvakantie vertrekken. Kevin blijft helemaal alleen achter in het grote huis, maar besluit om zich helemaal geen zorgen te maken over zijn familie die hem vergeten is. Daarom geniet hij ten volle van zijn vrije tijd en van het feit dat hij alleen thuis is. Maar op een avond krijgt Kevin ongewenst bezoek van inbrekers. Om ze tegen te houden gebruikt Kevin zijn creatieve geest om allerlei vallen en boobytraps op te zetten, tot grote hilariteit.

Die Hard

Deze film wordt naar jaarlijkse gewoonte wel ergens getoond op televisie. De politieagent John McClane probeert het op de vooravond van Kerstmis bij te leggen met zijn vrouw. Maar wanneer er een gijzeling plaatsvindt in het gebouw waar McClane werkt, mislukt zijn poging om het bij te leggen grandioos. Na een tijdje slaagt McClane er in om te ontsnappen en besluit hij om alle andere gijzelaars op eigen houtje uit de handen van Hans Gruber en zijn kompanen te redden.

Nog door jou te activeren

Gratis

Gratis verzending bij Veritas

Voorwaarden

Altijd geldig

Nog door jou te activeren

Gratis

Uw plooibare koptelefoon gratis bij uw bestelling ongeacht het bedrag

Voorwaarden

Verloopt: 16/03/2016

Nog door jou te activeren

- €20

€20 korting op je eerste maaltijdbox

Voorwaarden

Verloopt: 01/05/2016