Deze plekken in Frankrijk moet je zeker gezien hebben!

Geplaatst door Scotty in categorie Reizen & Uitstapjes

Vaak komen Fransen bij ons iets te chauvinistisch over. Frankrijk is het beste land, je vindt er het beste eten, de lekkerste wijnen, … Maar eigenlijk kan je het de Fransen ook helemaal niet kwalijk nemen. Frankrijk is ook simpelweg een enorm tof land om te bezoeken. En de redenen die de Fransen vaak opgeven waarom hun land zogezegd het beste land ter wereld is, zijn ook echt waar.

Frankrijk staat bekend als het land waar je de beste wijnen vindt, waar je heel wat shoppingplezier kunt beleven, waar je heel wat prachtige, authentieke dorpjes vindt, waar je heel wat romantiek kunt beleven in de Franse hoofdstad, waar je heel lekker kunt eten, …

Kortom, Frankrijk is een land met heel wat verschillende gezichten. Daarom is het handig om op voorhand te weten welke steden/plaatsen je zeker moet bezoeken wanneer je in Frankrijk op reis bent.

Carcassonne
Een stad die je zeker eens in je leven bezocht moet hebben is de historische stad Carcassonne. Deze middeleeuwse stad ligt in de streek van de Languedoc-Roussillon en staat bovendien ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wat je in Carcassonne zeker gezien moet hebben is de citadel. Wat leuk is aan Carcassonne is dat de stad niet zo ver ligt van de Middellandse Zee!

 

Meer informatie over Carcassonne vind je hier.

Straatsburg

In de bekende wijnstreek van de Elzas ligt een stad die vaak het best bewaarde geheim van Frankrijk genoemd wordt: Straatsburg. In deze stad vind je heel wat verschillende historische locaties die vaak tot de verbeelding doen spreken. Naast het grote aantal musea vind je er ook de oude vakwerkhuizen die je meteen doen denken aan een typisch Duits dorpje. De wijk “Petite France”, de kathedraal van de Notre Dame en een boottochtje door de stad zijn drie absolute aanraders.

 

Meer informatie over Straatsburg vind je hier.

Mont-Saint-Michel

Op de grens van de regio’s Normandië en Bretagne ligt de wereldberoemde Mont-Saint-Michel. Dit kleine dorpje dat zich op een berg bevindt, bevindt zich tevens in als eiland in de zee. Wanneer het laag tij is zorgt een smalle weg voor de verbinding tussen Mont-Saint-Michel en het vaste land. Op de Mont-Saint-Michel staat er een klooster te pronken bovenaan de berg. Op de bergflanken vind je heel wat typische smalle trapstraatjes die je door het dorpje leiden.

Meer informatie over Mont-Saint-Michel vind je hier.

Azurenkust

Volgens de Fransen is de Azurenkust de mooiste kust ter wereld. Het azuurblauwe water, de parelwitte stranden en vooral de mondaine badsteden zoals Cannes, Saint-Tropez, Nice en Monaco maken van de Azurenkust de lievelingsbestemming van veel toeristen. Toegegeven, tegenwoordig zijn deze steden zich steeds meer gaan richten op de rijkere toeristen waardoor een etentje er een heel stuk duurder is dan enkele jaren geleden. Indien je een bepaald budget voor ogen hebt, kan je terecht in de nabijgelegen steden zoals Hyères en Marseille waar je heel wat leuke plekjes zal ontdekken.

Meer informatie over Azurenkust vind je hier.

Nog door jou te activeren

- 10%

Tijdelijk: 10% lentekorting!

Voorwaarden

Verloopt: 29/03/2016

Nog door jou te activeren

- €6

– €6 op je ticket voor Plopsa Coo

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016

Nog door jou te activeren

- 10%

10% korting op je reservering

Voorwaarden

Verloopt: 04/04/2016