Dit zijn de modetrends voor deze zomer

Geplaatst door Scotty in categorie Mode & Kledij

Het is bijna zover, de zomer is in aantocht! Weg met de dikke winterkleding en eindelijk mogen we opnieuw onze trendy zomerkleding uit de kast halen. Voor veel mensen is de overgang van de winter naar de lente en naar de zomer dan ook het signaal om de kleerkast eens grondig onder handen te nemen. Er wordt dan ook vaak een selectie gemaakt waarbij kledingstukken die niet meer gedragen zullen worden weggesmeten worden of naar inzamelpunt gebracht worden. Andere kleren worden opnieuw van onder het stof gehaald voor de komende zomer. Vaak gaan mensen tijdens de lentemaanden ook op zoek naar nieuwe kledingstukken om zo hun kleerkast nieuw leven in te blazen.

Wij zochten alvast enkele trends voor de komende lente en zomer die zeker niet mogen ontbreken in je kleerkast.

Net uit bed

Je hebt er waarschijnlijk wel al van gehoord: de out-of-bed-look. De look waarbij het lijkt dat je net van onder de wol komt en er dus eigenlijk niet zo fris uitziet. Wel, voor deze zomer hebben verschillende ontwerpers en modehuizen zoals Gucci, Versace en Alexander Wang hun nieuwe collectie gebaseerd op de out-of-bed-look. De kleding die de modellen droegen tijdens de verschillende modeshow in Milaan en Parijs leken op kledingstukken die je zou kunnen dragen wanneer je net uit je bed komt. Het kwam er eigenlijk op neer dat heel wat kledingstukken sterk lijken op pyjama’s. Dit was dan waarschijnlijk ook één van de grootste inspiratiebronnen. Ook bij Veritas vind je heel wat dergelijke kledingstukken!

Viva Espana!

Heel wat mensen gaan deze zomer waarschijnlijk opnieuw op reis naar het Spanje. Al jaren lang is het Iberische schiereiland een echte toeristische trekpleister. En niet onterecht! Je vindt er heel wat leuke cafeetjes, restaurants, tapas bars, … Maar waar Spanje ook voor gekend staat is de mode. Net zoals wij hier eigen modetrends hebben, heeft ook Spanje eigen modetrends. Hier hebben verschillende ontwerpers zich op gebaseerd tijdens het maken van hun nieuwe collectie. We zien vooral veel ruches, blote schouders maar ook heel wat kleuren die we meteen met Spanje associëren. Rood, wit, zwart, … Kortom, je hoeft deze zomer helemaal niet op reis te gaan naar Spanje. In verschillende webshops zoals de Bijenkorf of La Redoute kun je al snel een Spaanse outfit scoren.

Een ruitje meer of minder

Een opvallende modetrend deze zomer zijn de ruitjes. En liefst geen kleine ruitjes, neen, het mogen echt wel grote ruiten zijn. In collecties van bijvoorbeeld Victoria Beckham, Wes Gordon en andere vooraanstaande modeontwerpers zien we vaak grote tot zelfs heel grote ruiten terugkomen. Vergelijk deze ruiten gerust met de ruiten die je terugvindt op een klassiek picknickkleed of op oude gordijnen die vroeger bij je oma in de keuken hingen. In de webshop van Asos kun je alvast snel en makkelijk zoeken achter de nieuwste kledingstukken met ruitjes. Zo ben je deze zomer zeker mee met de laatste nieuwe trends!

Bloemen en plooien

Andere trends voor deze zomer zijn kleedjes met veel plooien in. Hoe meer, hoe liever! Ook kledingstukken met bloemenprints zijn zeker done!

Nog door jou te activeren

- €5

Profiteer van 5 euro korting op de eerste bestelling (zonder minimum aankoopbedrag).

Voorwaarden

Verloopt: 02/05/2016

Nog door jou te activeren

- €6

– €6 op je ticket voor Plopsa Coo

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016

Nog door jou te activeren

- €5

€5 korting op het reguliere ticket van Plopsaland De Panne

Voorwaarden

Verloopt: 19/08/2016