Elke maand 25 euro besparen? Het kan!

Geplaatst door Scotty in categorie Overige

Heel wat mensen hebben bij de ingang van het nieuwe jaar de gewoonte om enkele goede voornemens in achting te nemen. De meeste mensen proberen dan bijvoorbeeld om vanaf 1 januari een stuk gezonder te leven of proberen om aan het milieu te denken. Andere mensen proberen dan weer om zich voor te nemen om het komende jaar heel wat minder geld uit te geven en zoveel mogelijk geld te besparen.

Vaak stellen ze dan ook een lijstje op met alle mogelijke zaken waarop ze willen besparen. Bij veel mensen lukt dit naar verloop van tijd, maar bij heel wat mensen worden de goede voornemens naarmate het jaar vordert stilaan vergeten en belanden ze uiteindelijk opnieuw in de oude gewoontes. Daarom is het belangrijk om aan het begin van een nieuw jaar geen voornemens in achting te nemen die toch onmogelijk haalbaar zijn.

Een voornemen dat bijvoorbeeld wel haalbaar is, is om maandelijks 25 euro te besparen. Op het einde van het jaar heb je uitgerekend 300 euro bespaard. Dit geld kun je vervolgens op je spaarrekening zetten, op de spaarrekening van de kinderen zetten of je kunt er een leuke citytrip mee maken. De onderstaande tips zorgen er alvast voor dat maandelijks 25 euro sparen een makkie wordt.

Neem je eigen lunch mee naar het werk

Elke werkdag opnieuw ergens gaan eten of een broodje of een andere snack kopen kost al gauw redelijk wat geld. Reken maar eens uit dat je dagelijks een broodje van 3 euro bestelt. Per week is dit al snel 15 euro, per maand kost je datzelfde broodje ongeveer 60 euro! Je eigen boterhammen met lekker beleg meenemen van thuis is een stuk goedkoper.

Hou je aan het boodschappenlijstje

Een boodschappenlijstje is de ideale truc om minder geld uit te geven in de supermarkt. Schrijf enkel de dingen op die je nodig hebt en hou je er vervolgens ook echt aan. Zo koop je geen overbodige artikelen en geef je dus minder geld uit!

Gebruik zo weinig mogelijk VISA

Veel mensen schrikken wanneer ze op het einde van de maand hun afrekening van VISA in de brievenbus krijgen. Een immens hoog bedrag omdat ze de voorbije maand voor zowat elke aankoop hun VISA-kaart gebruikt hebben. Allemaal leuk op het moment zelf omdat het geld niet van je rekening gaat, maar op het einde van de maand kom je dan wel voor een aangename verrassing te staan. Gebruik voor je kleinere uitgaven bij voorkeur je gewone bankkaart of cash geld. Zo zal je een beter zicht hebben op je uitgaven.

Lang leve tweedehands

Iets wat de voorbije jaren enorm populair geworden is, is tweedehands. Zowel om dingen te kopen als te verkopen zijn de verschillende tweedehandswebsites zoals Kapaza en 2dehands.be enorm populair geworden. Zeker wanneer je thuis enkele dingen hebt staan die je nooit meer gebruikt of niet meer nodig hebt, kan je deze snel verkopen via een tweedehandswebsite om er zo nog wat geld aan te verdienen. Mooi meegenomen!

Nog door jou te activeren

- €150

€150 extra korting per dossier

Voorwaarden

Verloopt: 28/02/2017

Nog door jou te activeren

- €6

Actie: tot 6 euro korting op de tickets voor alle Plopsa parken

Voorwaarden

Verloopt: 07/11/2016

Nog door jou te activeren

- 10%

10% korting, geen minimum bestedingsbedrag

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016