Goedkoop offline reclame maken doe je zo

Geplaatst door Scotty in categorie Overige

Tegenwoordig gebeurt marketing en reclame maken vooral via de verschillende digitale kanalen. Zeker sinds de komst van het internet worden bijvoorbeeld evenementen en andere zaken zoals nieuwe producten hoofdzakelijk digitaal gepromoot. Uiteraard is online marketing een erg goede en vaak ook erg doeltreffende manier om een nieuw product of een evenement in de kijker te zetten.

Keerzijde van online marketing

Ondanks het feit dat er tegenwoordig volop gebruik gemaakt wordt van de vele mogelijkheden van het internet, heeft online marketing zeker en vast ook een keerzijde. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel mensen die enorm veel tijd steken in het promoten van een evenement of een product via Facebook, maar die er toch vrij weinig mee bereiken. Een ander probleem kan zijn dat een bedrijf veel geld geïnvesteerd heeft in een volledig nieuwe website, maar dat de contactaanvragen toch maar uitblijven. Een reden waarom online marketing toch niet lijkt te lukken, kan te maken hebben met verschillende factoren, zoals kennis, doelgroep, product, …

Goedkoop offline reclame maken

Heel veel mensen maken tegenwoordig dus gebruik van het internet om zo reclame te maken, maar toch blijven heel veel mensen ook een beroep doen op de offline middelen om zo meer klanten of zelfs nieuwe klanten aan te trekken. Zeker als je kiest voor een combinatie van de verschillende offline promotiemiddelen samen met de mogelijkheden van online marketing, kan het een succesvolle marketingcampagne worden. Bovendien zijn er verschillende offline marketingmogelijkheden die een pak goedkoper, waardoor je dan weer meer reclame kan maken. Dit zijn alvast enkele mogelijkheden:

Pennen laten bedrukken

Ook een bedrukte balpen doet het nog steeds zeer goed. Het leuke aan pennen bedrukken is dat iedereen er graag eentje krijgt, zeker omdat je dit altijd perfect kan gebruiken. Pennen komen altijd goed van pas, en worden vaak doorgegeven aan iemand, waardoor jouw bedrijf of jouw product nog meer in het oog zal springen.

Visitekaartjes laten drukken

Het klinkt erg cliché, maar visitekaartjes zijn nog steeds erg populair. Zeker in een tijd waarin iedereen over een smartphone beschikt, zou je denken dat een visitekaartje achterhaald is, maar niets is minder waar. Het is de perfecte manier om jezelf te onderscheiden van de rest tijdens bijvoorbeeld een evenement, om snel mee te geven met iemand bij een toevallige ontmoeting, tijdens een meeting, …

 

Spandoeken als eyecatcher

Een leuk spandoek doet het nog steeds goed als een trendy eyecatcher. Denk maar aan een mooi ontworpen spandoek of reclamebord aan de gevel van jouw zaak of ergens langs een drukke weg waar veel mensen voorbijkomen. Op deze manier kun je makkelijk acties, promoties of kortingen aankondigen. Dit is bovendien ook een makkelijke en eenvoudige manier om de gevel van jouw zaak een nieuwe look te geven.

Folders uitdelen

Het blijft een klassieker, maar het uitdelen van folders en flyers wordt nog steeds gedaan. Zeker op een druk evenement of op een drukke plaats kan het uitdelen van flyers een makkelijke manier zijn om in korte tijd heel veel mensen te bereiken en zo jouw zaak of een nieuw product in de kijker te zetten. Een nadeel van het uitdelen van flyers is dat het minder milieuvriendelijk is, iets waar tegenwoordig wel veel aandacht aan besteed wordt.

Nog door jou te activeren

- 10%

– 10% op alles

Voorwaarden

Verloopt: 01/01/2017

Nog door jou te activeren

- 40%

40% korting op je aankopen bij La Redoute

Voorwaarden

Verloopt: 26/04/2016

Nog door jou te activeren

- €3

– €3 op je ticket voor Plopsa Indoor Hasselt

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016