IZY: goedkoop op weg met de trein!

Geplaatst door Scotty in categorie Reizen & Uitstapjes

Sinds kort kun je dankzij IZY aan een zeer voordelige prijs reizen tussen Brussel en Parijs. Zo kun je al een ticket kopen voor slechts €19 waarmee je het traject tussen de twee hoofdsteden kunt afleggen. Met dit tarief is een trip tussen Brussel en Parijs nog nooit eerder zo goedkoop geweest.

Maar wat is IZY eigenlijk?

IZY is een low-cost maatschappij die zijn diensten aanbiedt via hun hoge snelheidstreinen. IZY is een merk van Thalys dat voor 60% in handen is van de Franse Spoorwegen SNCF en voor 40% in handen is van de Belgische Spoorwegen SNCB/NMBS.

Hoe werkt het?

Het concept van IZY is vrij eenvoudig en simpel. De tickets voor de treinreizen tussen Brussel en Parijs kunnen enkel en alleen online gekocht worden via de website van IZY of via de mobiele app. Je kunt dus geen tickets kopen aan automaten, loketten of via de gewone website van Thalys, zoals dat bij de tickets voor Thalys wel het geval is. Bovendien moet je ook steeds je tickets minimum 4 4 dagen voor je vertrek online aankopen. Voor je vertrek ontvang je via e-mail een digitale versie van het ticket dat je vervolgens moet uitprinten of je kunt ook via de mobiele app een e-ticket aanvragen waar er een QR code inzit om zo je geldig ticket te bekomen.

Net als bij een low cost vliegtuigmaatschappij is het aantal stukken handbagage gelimiteerd. Zo mag je tijdens je reis met een trein van IZY slechts 2 stukken handbagage meenemen op de trein. Wil je nog meer handbagage meenemen of kies je ervoor om grotere stukken handbagage mee te nemen dan het toegelaten formaat, dan moet je hiervoor bijbetalen.

De verschillende tarieven

Wie beslist om te reizen met IZY kan kiezen uit heel wat verschillende tarieven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een niet-gegarandeerde zitplaats. Een ticket voor een dergelijke zitplaats heb je al vanaf €10. Daarnaast kun je ook voor een klapstoeltje kiezen, dit kun je al doen vanaf €15. Een standaard zitje zoals de meeste mensen gewoon zijn, kost minstens €19. Heb je het liever iets ruimer, dan kun je voor €29 kiezen voor een standaard XL-plaats. Daarnaast zijn er ook speciale tarieven voor kinderen jonger dan 12 jaar en voor personen met een beperkte mobiliteit.

Dienstregeling van IZY

Naast het feit dat reizen met IZY zeer goedkoop is, is IZY ook zeer snel en vooral heel eenvoudig. Zo reis je in maximaal 2.30 uur van de Franse hoofdstad Parijs naar onze hoofdstad Brussel. Het leuke is dat IZY, in tegenstelling tot andere low cost maatschappijen, geen secundaire stations gebruikt, waardoor je dus steeds in het centrum van de stad aankomt. Op weekdagen reizen de treinen van IZY tot 2 keer per dag naar Parijs en Brussel. Op vrijdag en zondag loopt dit op tot 3 keer per dag. Dankzij deze handige uurregelingen kun je op éénzelfde dag een heen- en terugreis plannen tussen Brussel en Parijs.

Interesse? Meer informatie nodig?

Ben je geïnteresseerd om binnenkort eens met een trein van IZY heen en terug naar Parijs te reizen? Wel, bekijk dan zeker alle informatie over reizen met IZY op de website van IZY en boek snel je tickets aan een zeer voordelige prijs.

Nog door jou te activeren

- €10

€10 korting op Plopsa-FunCard

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016

Nog door jou te activeren

- 20%

20% korting op alles

Voorwaarden

Verloopt: 01/09/2016

Nog door jou te activeren

- 10%

10% korting, geen minimum bestedingsbedrag

Voorwaarden

Verloopt: 01/06/2016