Kinderen en besparen: het kan met deze tips!

Geplaatst door Scotty in categorie Baby & Kids,Huis & Tuin

Akkoord, het woord kinderen en het woord besparen in één zin komt niet vaak voor. Voor veel gezinnen is het dan ook moeilijk om te sparen of te besparen wanneer je kinderen in de buurt hebt. Zaken zoals eten, schoolgerief, kleding, medische kosten, kinderopvang, … kosten geld, veel geld. Uiteraard zijn deze kosten niks in vergelijking met de liefde en de voldoening die je van je kind terugkrijgt. En uiteindelijk wist je ook op voorhand dat deze kosten er zouden zijn. Maar voor veel gezinnen blijkt een kind opvoeden vaak financieel moeilijker dan oorspronkelijk gedacht. Toch zijn er enkele tips waardoor je een mooi bedrag kunt besparen en waardoor je toch wat geld aan de kant kunt zetten voor later. De tips die we geven zijn vooral bedoeld om de uitgaven van het gezin te beperken, waardoor je dus automatisch meer geld spaart.

Zakgeld voor je kinderen

Veel ouders houden er niet van om aan hun kinderen zakgeld te geven. Toch is dit nog zo slecht niet, integendeel zelfs. Wanneer je je kind een vast maandelijks bedrag geeft, leert hij of zij met geld omgaan en leren ze bovendien ook de waarde van geld kennen. Wanneer ze al na één week hun zakgeld uitgegeven hebben en de rest van de maand dus niks meer kunnen kopen zullen ze al snel doorhebben dat ze het de volgende maand wat kalmer aan moeten doen. Maar zelf heb je ook baat bij het geven van zakgeld. Je bent maandelijks een vast bedrag kwijt en je weet dus meteen waar je aan toe bent. Je hoeft niet elke keer dat je kind geld nodig heeft naar je portefeuille te grijpen.

Koop tweedehandskleding

Veel mensen vinden het enorm leuk om hun kinderen tijdens de eerste jaren leuke kleding te geven en ze zeer schattig te kleden. Maar vaak zijn het die kosten die het zwaarst doorwegen. Nieuwe kleding, en in het bijzonder kinderkleding, kost vaak heel wat geld. En wat blijkt, na enkele maanden is het nieuwe truitje of de nieuwe broek reeds te klein, terwijl ze amper 1 of 2 keer gedragen zijn. Kinderen groeien namelijk zeer snel, zeker wanneer ze nog zeer jong zijn. Een goed idee is tweedehandskleding kopen. Verschillende websites zoals 2dehands.be of Kapaza bieden heel wat tweedehandskleding aan voor kinderen. Op die manier bespaar je alweer een aardig bedrag!

Durf nee te zeggen tegen je kind

Als ouder moet je vaak nee durven te zeggen wanneer je kind vraagt of hij of zij dat mag hebben. Moest je nooit nee zeggen dan krijg het kind naar verloop van tijd het gevoel dat hij of zij alles mag hebben en alles kan hebben. Zeker naar de toekomst toe is dit zeer negatief. Regelmatig moet je als ouder nee durven te zeggen wanneer je kind om iets vraagt. Zo zal hij of zij beseffen dat niet alles zomaar te krijgen is. Uiteraard leg je ook steeds best uit waarom je iets niet koopt. Je kind bewust maken van geld en de prijs van de producten is zeker een goed voorbeeld.

 

Nog door jou te activeren

- €10

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang €10 korting op je eerstvolgende bestelling bij HelloFresh

Voorwaarden

Altijd geldig

Nog door jou te activeren

Gratis

gratis Rituals-geurstokjes t.w.v. € 24,95

Voorwaarden

Verloopt: 01/04/2016

Nog door jou te activeren

- €15

€15 korting op je boeking bij CheapTickets

Voorwaarden

Altijd geldig