Koop snel je tickets voor deze pretparken

Geplaatst door Scotty in categorie Toegangstickets

Je houdt er van of je houdt er niet van: pretparken. Voor heel wat mensen is het tijdens de zomerperiode zowat een traditie: pretparken bezoeken. Samen met de kinderen er een dagje tussenuit zijn en heel wat plezier beleven op de vele verschillende attracties. Zowel voor de ouders als voor de kinderen zijn dit echt onvergetelijke momenten. In ons land en daarbuiten zijn er heel wat verschillende pretparken waar je heel veel plezier kunt beleven. Het ene pretpark ligt al wat dichter dan het andere. Maar deze pretparken in ons lijstje moet je zeker en vast eens bezoeken.

Bellewaerde

Dit park mag je niet zomaar een pretpark noemen. Bellewaerde is een pret- en dierenpark. Dit betekent dat je er naast de vele attracties ook heel wat unieke dieren kan bewonderen. Het park, dat momenteel in handen is van de groep Compagnie des Alpes, dat ook de Walibiparken onder z’n hoede heeft, heeft een grootte van 54 hectare. Bij het publiek staat het park vooral gekend om de vele verschillende dieren die je er kunt bewonderen. Bovendien worden er ook shows georganiseerd met onder andere roofvogels.

Enkele van de meest gekende attracties zijn de Jungle Mission waarbij je tijdens een tocht met een bootje door de jungle vaart, de River Splash waarbij je in een bootje van 12 meter hoog naar beneden valt in het water, de Boomerang is een achtbaan waarbij je met een snelheid van ongeveer 75 kilometer per uur helemaal ondersteboven gaat. Je ervaart er g-krachten van 5,2.

Ligging: Bellewaerde is gelegen bij Ieper in West-Vlaanderen.

Aantal attracties: 29, waaronder 3 verschillende achtbanen, 5 waterattracties en 1 darkride.

Tickets koop je hier

Plopsaland

In het pretpark Plopsaland staat alles in het teken van de gekende figuren van Studio 100. Dit themapark is trouwens ook genoemd naar de twee meest populaire kinderprogramma’s van Studio 100: Kabouter Plop en Samson & Gert. De attracties in het park zijn vooral familie-attracties. Enkele van de meest gekende attracties zijn bijvoorbeeld de set van het café van F.C. De Kampioenen waar je een kijkje kunt nemen in het café waar Xavier z’n dagschotels bestelt. Daarnaast zijn er ook nog de boomstammetjes, één van de grotere van Europa zowel qua lengte als qua hoogte. Bovendien heeft deze “splash” ook een dubbele drop. In 2000 werd deze attractie volledig vernieuwd. En dan heb je ook nog de attractie Anubis The Ride. Deze attractie heeft als enige attractie van het park maar liefst 3 inversies. Een attractie voor de waaghalzen dus!

Ligging: Plopsaland is gelegen bij De Panne, aan de Noordzeekust.

Aantal attracties: 52, waaronder 5 achtbanen, 6 waterattracties en 1 darkride.

Tickets koop je hier

Disneyland Paris

Dit pretpark nabij Parijs is met 14,2 miljoen bezoekers op jaarbasis waarschijnlijk één van de meest gekende pretparken ter wereld, misschien wel het meest gekende en tevens ook meest bezochte. Vroeger droeg het pretpark nog de naam Euro Disney Resort en wat later nog Disneyland Resort Paris maar nu heet het park dus Disneyland Paris. Dit park biedt zowel attracties als recreatiemogelijkheden aan. Het park bestaat uit twee verschillende parken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Het eerste park, Disneyland Park is eigenlijk het originele park dat eerst bestond. Het unieke aan het park is dat je er dus naast de attracties ook heel wat verschillende hotels vindt waar je tijdens je bezoek aan Disneyland Paris kunt verblijven. Bovendien zijn deze hotels ook helemaal in een bepaald thema.

Enkele populaire attracties zijn Big Thunder Mountain, Space Mountain, The Twilight Zone Tower of Terror, Ratatouille en Crush’s Coaster.

Ligging: Disneyland ligt op 32 kilometer van het centrum van Parijs.

Tickets koop je hier

Nog door jou te activeren

- €10

€10 korting op je volgende aankoop bij NMBS Europe

Voorwaarden

Verloopt: 20/04/2016

Nog door jou te activeren

- €5

Profiteer van 5 euro korting op de eerste bestelling (zonder minimum aankoopbedrag).

Voorwaarden

Verloopt: 02/05/2016

Nog door jou te activeren

Gratis

Gratis Samsonite trolleykoffer

Voorwaarden

Verloopt: 25/04/2016