Naar New York met Connections? Dit moet je weten!

Geplaatst door Scotty in categorie Reizen & Uitstapjes

Al 30 jaar lang is Connections gespecialiseerd in het aanbieden van voordelige vliegtickets naar heel wat diverse bestemmingen wereldwijd. Een van de meest geboekte bestemmingen bij Connections is de Amerikaanse stad New York. Heel wat mensen kiezen ervoor om gedurende enkele dagen tot een week de stad te verkennen en er de typische bezienswaardigheden te bezoeken. Wij maakten stelden alvast een lijstje samen met enkele weetjes die je zeker en vast moet weten vooraleer je vertrekt naar de Big Apple!

15 jaar na de aanslagen

Dit jaar was het op 11 september 2016 exact 15 jaar geleden dat twee passagiersvliegtuigen zich in de twee torens van het World Trade Centre in New York boorden. Enkele minuten na de aanslagen stortten de twee torens in, de rest ging de geschiedenisboeken in als de meest bloedige aanslagen die Amerika ooit gekend heeft. Tot op vandaag zijn de overblijfselen van die aanslagen nog zichtbaar in New York. Zo kun je er Ground Zero en het 9/11 Memorial Museum bezoeken, de plek waar de Twin Towers van het WTC stonden. De toegang tot deze plek is volledig gratis, enkel voor het 9/11 Memorial Museum dien je over een toegangsticket te beschikken.

Zo neem je de metro in New York

Tijdens je verblijf in New York zal je al gauw merken dat de metro één van de belangrijkste transportmiddelen is om je te verplaatsen van punt A naar punt B. Met maar liefst 469 stations sta je dan ook in enkele minuten aan de andere kant van de stad. Een ticket voor een ritje met de metro kost 2,75 dollar. Indien je er langer verblijft dan een week kan het handig en voordeliger zijn om een Unlimited Ride MetroCard te kopen. Hiermee kun je gedurende zeven dagen op en af stappen op de metro voor slechts 31 dollar.

Tip: de ingangen die aangeduid zijn met een groene bol betekenen dat je er binnen een kaartje voor de metro kunt kopen. Ingangen met een rode bol betekenen dat je er binnen geen ticket meer kunt kopen en dat je dus eigenlijk al een ticket op voorhand moet gekocht hebben.

Hie zie je de skyline het best

Het uitzicht op de Empire State Building is veruit het meest klassieke beeld dat iedereen wel al eens gezien heeft. De Empire State Building is dan ook omgedoopt tot één van de zeven wereldwonderen uit de moderne wereld. De Empire State Building is één van de hoogste gebouwen van New York en biedt je dus het beste zicht over de stad.

De laatste jaren is Top of the Rock, of het Rockerfeller Center, een echte hotspot geworden. Dit gebouw is bevindt zich in Midtown, waardoor alle gebouwen rondom jou een pak kleiner zijn. Doordat Rockefeller Center een stuk noordelijker ligt, heb je een veel beter zicht op Central Park.

Wie er niet zo van houdt om zich zo hoog op een gebouw te bevinden, kan er ook voor kiezen om de skyline van New York te bewonderen van op het strand. Hiervoor neem je de L-metro richting Williamsburg en stap je af aan de halte Bedford. Vanuit het East River State Park heb je een prachtig zicht op de gebouwen van New York.

Klaar om te vertrekken?

Heeft New York jou kunnen overtuigen en ben je helemaal klaar om te vertrekken? Check dan snel alle prijzen voor de periode waarin jij naar New York zou willen gaan en boek je tickets snel via de website van Connections!

Nog door jou te activeren

- €2

Exclusief: – €2 op je bestelling

Voorwaarden

Verloopt: 30/07/2016

Nog door jou te activeren

- 5%

5% korting op alle Bongo’s!

Voorwaarden

Verloopt: 01/08/2016

Nog door jou te activeren

- €50

– €50 op je boeking

Voorwaarden

Verloopt: 03/10/2016