Op vakantie met de e-bike? Hier zijn 5 essentiële tips!

Geplaatst door Scotty in categorie Reizen & Uitstapjes

Een fietsvakantie was nog nooit eerder zo populair als nu. De reden voor de toename van het aantal fietsvakanties? De elektrische fiets. Sinds de intrede van de elektrische fiets is het handige hebbeding helemaal ingeburgerd en hebben veel mensen er eentje in hun bezit. Vooral wanneer je jouw elektrische fiets meeneemt op vakantie merk je pas echt hoe handig zo’n e-bike wel is. Maar hoe beleef je nu de ideale vakantie, met jouw elektrische fiets?

Zet je fiets helemaal in orde

Net zoals wanneer je met de auto op reis gaat, is het belangrijk dat je ook jouw elektrische fiets eens grondig nakijkt of hij wel helemaal in orde staat. Ga zeker eens langs bij je lokale fietshersteller om een er een onderhoud van je elektrische fiets te laten uitvoeren.

Koop een fiets met een grotere actieradius

Heb je nog geen elektrische fiets maar ben je wel van plan om er binnenkort eentje te kopen? Wel, het kan dan wel handig zijn om een elektrische fiets te kopen waarvan de actieradius net iets groter is. Zeker als je er langere afstanden mee wil afleggen is een grotere actieradius geen overbodige luxe.

Gps of routekaart

Wanneer je op reis gaat met de wagen, dan maak je vaak gebruik van de GPS of een routekaart om je te oriënteren. Wel, bij een fiets doe je dat best ook. Maak daarom gebruik van een fietsroute kaart om zo de mooiste plekjes te ontdekken tijdens je reis. Tegenwoordig zijn er heel wat speciale fietsroute kaarten op de markt die erg helder zijn en die trouwens ook langs de fietsroutes aangegeven staan. Of je kunt natuurlijk ook een gps gebruiken die je op het stuur van je elektrische fiets kunt monteren en die de meest recente fietsroutes bevat.

Zorg voor de nodige accessoires

Reizen met de fiets betekent dat je je goed moet voorbereiden. Zo is niet alleen de fiets zelf van groot belang, maar is het ook belangrijk dat je alle nodige accessoires bij je hebt om je reis zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Denk maar aan een fietsmand om wat gerief in te stoppen, een fietstas achteraan jouw fiets, enkele snelbinders om alles op z’n plaats te houden, …

Ga veilig de weg op

Doordat je tijdens je fietsreis redelijk veel bagage op je fiets meedraagt ben je net iets kwetsbaarder wanneer er iets zou gebeuren. Probeer daarom zo veilig mogelijk de weg op te gaan tijdens het fietsen. Een stevige helm, een fluorescerend vestje, reflectoren op je fiets, werkende fietslichten, … Dit zijn allemaal zaken die ervoor zorgen dat je gezien wordt op de weg.

Nog door jou te activeren

- €20

– €20 op je HelloFresh maaltijdbox!

Voorwaarden

Verloopt: 30/03/2016

Nog door jou te activeren

- €5

€5 korting op het reguliere ticket van Plopsaland De Panne

Voorwaarden

Verloopt: 19/08/2016

Nog door jou te activeren

- 10%

– 10% op alles

Voorwaarden

Verloopt: 01/01/2017