Tip: zo ga je deze winter veilig op reis met de wagen!

Geplaatst door Scotty in categorie Auto, Moto, Fiets

Tijdens de winterperiode kiezen heel veel Belgen ervoor om met de wagen op reis te gaan. Dit kan naar een skioord zijn, maar ook naar een warmer land zoals Spanje of Portugal. Voor de mensen die ervoor kiezen om deze winter op skivakantie te gaan, is het erg belangrijk om op voorhand ervoor te zorgen dat je wagen klaar is voor de lange reis die je zal afleggen. Zo weet je zeker dat je zonder problemen onder weg veilig en wel zal aankomen op je eindbestemming.

Tip 1: Plan je route

Alles begint uiteraard met het vastleggen van je bestemming en het plannen van de route die je zal volgen. Door je route op voorhand te bepalen weet je tijdens het rijden al ongeveer waar je moet rijden en welke route je moet volgen. Dit bespaart je twijfels en onnodige paniek tijdens de reis zelf. Bovendien kun je op voorhand anticiperen op eventueel slecht (winter)weer en kun je je route aanpassen naargelang de omstandigheden.

Tip 2: Geef je auto nog een onderhoudsbeurt

Als je weet welke dag je zal vertrekken, dan plan je in de week voor je vertrek best nog een onderhoudsbeurt voor je wagen in. Op die manier kan de garagist er zelf nog voor zorgen dat je wagen helemaal in orde staat voor de reis. Zo weet je zeker dat je veilig zal vertrekken!

Tip 3: Zorg voor goede winterbanden

Wanneer je op reis gaat naar één van de winterse bestemmingen zoals Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, … is het belangrijk om je auto van winterbanden te voorzien. In sommige landen is dit zelfs verplicht en mag je zonder winterbanden op je wagen het land niet binnenrijden. Ook kan het handig zijn om sneeuwkettingen mee te nemen in je wagen. Als je terecht komt in een gebied waar het veel gesneeuwd heeft, helpen sneeuwkettingen jou om veilig je route af te leggen.

Tip 4: Neem vaseline en kruipolie mee

Het klinkt raar, maar deze twee producten kunnen echt wel handig zijn. Vaseline kun je gebruiken om het rubber aan de autodeuren mee in te smeren. Op die manier voorkom je dat de deuren van je auto dichtvriezen. Kruipolie kun je dan weer gebruiken om het slot van je wagen te ontdooien. Wanneer het hard vriest kan het al eens voorkomen dat het slot van je wagen helemaal toegevroren is. Met kruipolie kun je dit makkelijk voorkomen door ‘s avonds wat kruipolie in het sleutelgat van je auto te spuiten.

Tip 5: Gebruik nooit je handrem bij vriesweer

Tijdens koud winterweer kan het voorkomen dat je handrem vastgevroren is. Dit komt doordat er in het kabeltje van je handrem vaak wat water zit, dat bij temperaturen onder 0 bevriest. Het gevolg hiervan is dat je je handrem niet meer kunt gebruiken en dat je dus niet kunt vertrekken. Door de versnelling van je wagen in eerste versnelling te plaatsen kun je dit voorkomen. Een automatische versnelling plaats je best in parkeerstand.

Nog door jou te activeren

- €50

€50 korting op je boeking

Voorwaarden

Verloopt: 31/10/2016

Nog door jou te activeren

- €20

€20 korting op je aankopen

Voorwaarden

Verloopt: 28/11/2016

Nog door jou te activeren

- €50

– €50 op je boeking

Voorwaarden

Verloopt: 03/10/2016