Veilig online shoppen doe je zo!

Geplaatst door Scotty in categorie CD, DVD, boeken, games,Elektronica,Huis & Tuin,Mode & Kledij

“Waar heb je dat gekocht?” “Oh, ergens online…” Dit zijn zaken die we tegenwoordig wel vaker horen wanneer we mensen vragen waar ze dat mooie hemd of het mooie paar schoenen gekocht hebben. Online shoppen is de laatste jaren immens populair geworden en dat zie je ook aan het aanbod van de verschillende webshops. Heel wat fysieke winkels hebben nu ook een online winkel waar je alle producten (en vaak nog veel meer zaken) kan kopen die je ook terugvindt in de winkel. Boeken, dvd’s, games, schoenen, kleding, eten, … zijn slechts enkele voorbeelden van de vele producten die de laatste jaren massaal door Belgen online aangekocht werden.

Toch moet je steeds op je hoede zijn wanneer je online aan het shoppen bent. De grote toename van webshops heeft ervoor gezorgd dat ook mensen met slechte bedoeling hun kans zagen en waagden om mensen zoals jij en ik op te lichten. Kijk dus uit of de webshop waar je winkelt een betrouwbare webshop is. Wij geven jou alvast enkele tips over hoe je veilig online kunt shoppen.

Shop vanaf je eigen computer

Alles begint bij jezelf. Zorg er steeds voor dat je tijdens het online shoppen gebruik maakt van een veilige internetverbinding. Zeker wanneer je betaalgegevens moet ingeven. Probeer dus steeds om vanaf je eigen computer bij jouw thuis je online aankopen te doen.

Ken je de website niet?

Kijk dan uit een webwinkel die je wel van naam kent. Bekende online winkels zoals Sarenza, La Redoute, Media Markt, … zorgen ervoor dat je tijdens het online shoppen zo min mogelijk blootgesteld wordt aan de mogelijke gevaren van fraude. Webshops die minder gekend zijn volgen vaak de reglementering niet of maken vaak gebruik van verouderde en minder goed beveiligde betalingssystemen.

Check de betaalzone van de webshop

Een goed beveiligde betaalzone van een webshop herken je meteen aan de “https” vooraan de url van de webshop. Bovendien staat er meestal ook een klein hangslot voor de “https” van een link. Dit geeft aan dat je betaalgegevens veilig zijn en niet overgenomen kunnen worden door derden.

Lees de ontvangstbevestiging na

De meeste (betrouwbare en veilige) webshops sturen je na het verrichten van je aankoop een ontvangstbevestiging. Hierin kun je lezen wat je aangekocht hebt, wanneer je dit product aangekocht hebt en hoeveel je er voor betaald hebt. Heb je geen ontvangstbevestiging ontvangen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de verkoper en vraag naar een bevestiging of annuleer desnoods je bevestiging.

Meer tips en informatie over hoe je je beschermt tegen fraude tijdens het online shoppen vind je op de website van Febelfin (Belgische federatie van de financiële sector)

Nog door jou te activeren

- 10%

10% Zomerkorting

Voorwaarden

Verloopt: 06/07/2016

Nog door jou te activeren

- €20

€20 korting op je bestelling

Voorwaarden

Verloopt: 16/04/2016

Nog door jou te activeren

- 20%

Tijdelijk: 20% korting bij Pabo

Voorwaarden

Verloopt: 09/05/2016