Waarom en wanneer moet je magnesium nemen?

Geplaatst door Optin Monster in categorie Overige

Wanneer iemand zich niet top voelt, wordt de vraag “heb je wel voldoende magnesium?” wel eens gesteld. Heel veel mensen weten het niet, maar magnesium is eigenlijk een cruciaal mineraal waar we wel eens een tekort aan durven hebben.

Waarvoor dient magnesium?

Een tekort aan magnesium ontstaat als rechtstreeks gevolg van zaken zoals bijvoorbeeld industrialisatie en stress. Inderdaad, stress kan ervoor zorgen dat er een tekort aan magnesium ontstaat in de cellen van weefsels, organen en botten. Maar waarvoor dient magnesium nu eigenlijk? Wel, simpel uitgelegd zorgt magnesium voor het regelen van de activiteit van het sympathische zenuwstelsel. Dit betekent in mensentaal dat magnesium bijdraagt aan het behoud van sterke spieren, botten en tanden. Ook zorgt magnesium ervoor dat ons zenuwstelsel en onze spieren normaal functioneren, voor het halen van energie uit voeding, voor het verminderen van vermoeidheid en voor een goede gemoedstoestand.

Hoeveel magnesium heb je nodig?

Om er dus voor te zorgen dat alle bovengenoemde zaken goed functioneren en werken zoals het moet, heb je dus voldoende magnesium nodig in jouw lichaam. Maar hoeveel magnesium heb je nu eigenlijk echt nodig? Om genoeg magnesium in jouw lichaam te hebben en het voor jouw lichaam mogelijk te maken om magnesium op te nemen uit voeding, is het belangrijk om voldoende gezonde voeding te eten. Als je echt voldoende gevarieerd eet en regelmatig gezonde voeding eet, dan heb jij waarschijnlijk geen tekort aan magnesium. Maar het kan zijn dat je een tekort aan magnesium hebt, omdat je bijvoorbeeld veel gaat sporten of omdat je zwanger bent. In dat geval kan het dus zijn dat je meer magnesium nodig hebt.

Hoe magnesium opnemen in jouw lichaam?

Om ervoor te zorgen dat je meer magnesium in jouw lichaam hebt, kun je verschillende dingen doen. In de eerste plaats kun je natuurlijk meer gaan letten op jouw voeding, en vaker kiezen voor gezonde voeding. Op die manier zal jouw lichaam meer en sneller magnesium uit voeding halen. Maar je kan ook zelf de hoeveelheid magnesium in jouw lichaam beïnvloeden door te kiezen voor volkorenbrood, pasta, groene groenten, pinda’s, melkproducten, vlees, … Wat ook mogelijk is, is dat je magnesium supplementen inneemt. Zeker als je een verhoogde behoefte aan magnesium hebt, dan kan een magnesium supplement een goede oplossing zijn. Zo’n supplement mag je vrij innemen op elk moment van de dag, wel wordt het aangeraden om het in te nemen op een vast moment van de dag. Op die manier voorkom je dat je het innemen van het magnesium supplement vergeet.

Nog door jou te activeren

- 20%

20% korting op fotoafdrukken

Voorwaarden

Verloopt: 16/06/2016

Nog door jou te activeren

- 15%

15% korting op HEMA.be

Voorwaarden

Verloopt: 29/04/2016

Nog door jou te activeren

Gratis

Gratis Samsonite trolleykoffer

Voorwaarden

Verloopt: 25/04/2016