Zo bereid je je voor op de solden

Geplaatst door Scotty in categorie Mode & Kledij

De soldenperiode: voor veel mensen is dit dé periode bij uitstek waar ze gedurende een volledig jaar naar uitkijken. En eindelijk is het bijna zover! Tijdens de maand juli kunnen miljoenen mensen opnieuw kleding, schoenen, accessoires, multimedia en heel wat andere artikelen kopen aan een zeer lage prijs. Tijdens de soldenperiode geven heel wat winkels namelijk grote kortingen op een groot deel van hun artikelen.

Goede voorbereiding is belangrijk

Voor heel wat mensen is de soldenperiode dus echt wel een belangrijke periode. Vooral voor mensen die gericht zijn op het zoeken en het vinden van koopjes zijn de solden één van de belangrijkste periodes van het ganse jaar. Om tijdens de soldenperiode je slag te kunnen slaan, is het vooral belangrijk dat je goed voorbereid bent. Wij gingen alvast op zoek naar enkele tips om de solden zonder kleerscheuren door te komen.

Kies het goede moment uit

Je hebt de beelden misschien wel al eens gezien in het nieuws op televisie. Mensen die elkaar omverlopen en werkelijk bijna vertrappelen om toch maar dat ene kledingstuk aan die prijs te kunnen bemachtigen. Wel, een gouden tip is om niet meteen op de eerste dag van de solden je kans te wagen. Toch zeker niet in de grote ketens. Je kan uiteraard wel naar de kleinere boetieks gaan of naar designwinkels. De eerste dag van de solden is namelijk het ideale moment om er een prachtig kledingstuk te bemachtigen.

Draag makkelijke kledij

Tijdens de solden zal je hoogstwaarschijnlijk heel wat verschillende kledingstukken passen. Zorg dat je hier op voorbereid bent! Dit kan je doen door bijvoorbeeld makkelijke kledij te dragen die je snel aan en uit kan trekken in de pashokjes. Een rok, een kleedje of een jumpsuit zijn bijvoorbeeld ideale kledingstukken voor zo’n momenten.

Leg je budget op voorhand vast

Dit is misschien wel één van de belangrijkste tips. Bepaal al op voorhand wat je zal uitgeven tijdens de soldenperiode. Op die manier weet je meteen hoeveel geld je kwijt zal zijn, en zal je ook tijdens de soldenperiode rekening moeten houden met dit budget om het niet te overschrijden.

Ga naar het buitenland

Niet enkel in België kun je heel wat koopjes doen. Ook in andere Europese landen kun je geweldige koopjes doen. In steden zoals Parijs, Londen, Barcelona, Rome of Lissabon zijn er ook jaarlijks solden waarbij je heel wat leuke kledingstukken aan een veel lagere prijs kunt kopen. Vaak zijn bepaalde winkels in het buitenland een stuk goedkoper dan in België!

Maak een selectie

Veel mensen zien tijdens de soldenperiode door de bomen het bos niet meer. Probeer voor jezelf uit te maken wat je echt nodig hebt, en wat niet. Probeer ook in de winkel  een selectie te maken van de dingen die je zal kopen. Vaak blijkt wanneer je thuis komt dat niet alles er even mooi uitziet.

Schrijf je in op de online nieuwsbrieven

Wanneer je je inschrijft op de online nieuwsbrieven weet je vaak al op voorhand waar je tijdens de soldenperiode zeker moet gaan kijken, en waar niet. Op die manier bespaar je jezelf heel wat tijd en moeite uit.

Nog door jou te activeren

- €300

– €300 EXTRA korting op je boeking bij Neckermann

Voorwaarden

Verloopt: 09/01/2017

Nog door jou te activeren

- 15%

15% korting op fotoboeken

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016

Nog door jou te activeren

- 20%

20% korting bij een besteding vanaf €150

Voorwaarden

Verloopt: 01/06/2016