Zo bespaar je geld op kleding

Geplaatst door Scotty in categorie Mode & Kledij

Het begin van een nieuwe maand is voor veel mensen een verademing. Je hebt je loon of wedde ontvangen en je hebt opnieuw wat mogelijkheden om bepaalde zaken te kopen. Vooral bij grotere gezinnen is het vaak rekenen om rond te komen op het einde van de maand. Voeding, vaste kosten, onvoorziene kosten, school, auto, kleding, … Wanneer je al deze zaken optelt kom je uit bij een grote som geld. De gezinnen met kinderen spenderen op het einde van de maand uitgerekend heel wat geld aan kleding voor de kinderen. Toch kun je op deze kost heel wat besparen zodat je op het einde van de maand een aardige som geld over hebt waar je dan andere dingen mee kunt doen. Wij zochten alvast enkele tips op die je helpen om te besparen op kleding.

Spreek een budget af

Wanneer je weet hoeveel je maandelijks mag uitgeven, zal je veel sneller opletten wat je uitgeeft. Bepaal daarom op voorhand al een maandelijks of gewoon een vast budget dat je vrij mag spenderen aan kleding. Dit kan een algemeen budget voor het hele gezin zijn, maar dit kan bijvoorbeeld ook voor elk gezinslid een individueel budget zijn. Meisjes zullen namelijk meer kleding nodig hebben dan jongens, zeker wanneer ze iets ouder worden.

Ruim regelmatig je kledingkast op

Dit is echt een gouden tip. Door regelmatig je kledingkast op te ruimen kom je vaak kledingstukken tegen waarvan je misschien niet meer wist dat je ze nog had. Op die manier heb je al snel een paar nieuwe t-shirts of een nieuwe broek. Maar vaak kom je ook heel wat oude kledingstukken tegen die je helemaal niet meer mooi vindt. Deze kun je dan bijvoorbeeld verkopen op een tweedehandswebsite of naar een winkel dragen in ruil voor een kortingsbon. De winkelketen H&M is een mooi voorbeeld van een winkelketen die oude kleding inzamelt en je hiervoor in ruil een kortingsbon geeft.

Koop tweedehands artikelen

Tegenwoordig zijn tweedehandswebsites zoals Kapaza of 2dehands.be enorm populair. Je vindt er heel wat verschillende zaken zoals elektronica, auto’s, meubelen, … Maar je vindt er ook een ongelofelijk aanbod tweedehandskleding. Heel wat kledingstukken worden vaak al na één keer gedragen te zijn doorverkocht voor een lagere prijs. Zeker voor kinderen die nog volop groeien kan een tweedehandswebsite zeer interessant zijn om kledingstukken te kopen. Uiteraard heb je niet het nieuwe van de winkel, maar je bespaart er wel heel wat geld mee!

Gebruik kortingscodes tijdens het online shoppen

De laatste jaren is online shoppen niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Mensen kopen alles en nog wat online, ook kleding. Het leuke aan online shoppen is dat het vaak heel wat goedkoper is dan wanneer je in een gewone winkel ergens in Antwerpen, Gent of Brussel gaat shoppen. Heel wat websites zoals bijvoorbeeld www.tagcity.be bieden kortingscodes aan waarmee je vaak een aardig bedrag kunt besparen op je online aankopen. Gebruik dus zeker deze kortingscodes en koop je kleding een stuk goedkoper!

Zo, met deze tips bespaar je ongetwijfeld al een aardig bedrag!

Nog door jou te activeren

- 15%

Actie: 15% korting op alle wanddecoratie

Voorwaarden

Verloopt: 01/08/2016

Nog door jou te activeren

- €30

€30 korting op je bestelling

Voorwaarden

Verloopt: 16/04/2016

Nog door jou te activeren

- €6

€6 korting op een regulier ticket in alle Plopsa parken.

Voorwaarden

Verloopt: 10/08/2016