Zo bespaar je op je zorgverzekering

Geplaatst door Optin Monster in categorie Overige

De zorgverzekering is voor veel mensen een grote kostenpost. De prognose is bovendien dat de zorgverzekeringen flink gaan stijgen door de almaar toenemende zorgkosten. Toch zijn er enkele mogelijkheden om te besparen op je zorgkosten. Het leven is immers al duur genoeg, en je wilt natuurlijk voorkomen dat je teveel betaalt!

Zorgverzekeringen vergelijken

Sluit nooit zomaar de eerste de beste zorgverzekering af, maar neem de tijd om van tevoren verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zorgverzekering vergelijken is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit met de verschillende vergelijkingstools die te vinden zijn op het internet. Met slechts enkele gegevens zie je direct welke verzekeraars de voordeligste zorgverzekering aanbieden die aansluit bij jouw situatie. Zo kan je direct al enkele euro’s besparen op je maandelijkse premie!

Voordelige basisverzekering

Welke zorgverzekering voor jouw het voordeligst is hangt grotendeels af van de zorg die je nodig verwacht te hebben in het komende jaar. Als je denkt weinig gebruik te gaan maken van de zorg dan kan je het beste kiezen voor een voordelige basisverzekering. Deze basisverzekering is verplicht om te hebben en vergoedt de noodzakelijke hulp in het geval dat er toch iets gebeurt. Realiseer je echter wel dat de kosten flink kunnen oplopen als je onverhoopt toch veelvuldig beroep moet doen op de zorg!

Verhoog je eigen risico

Een andere manier om te besparen op je maandelijkse zorgpremie is door je eigen risico te verhogen. Het verplichte eigen risico bedraagt doorgaans €385 maar kan indien gewenst verhoogd worden tot €885. Het verhogen van je eigen risico is echter alleen verstandig als je verwacht weinig tot geen gebruik te hoeven maken van de zorg. Als je toch zorg nodig hebt zal je de kosten tót het bedrag van het eigen risico zelf moeten betalen. Verhoog je eigen risico dus alleen als je dit bedrag ook daadwerkelijk kan betalen als je zorg nodig hebt!

Voorkom dubbele verzekeringen

Check vóórdat je aanvullende dekkingen afsluit ook je andere verzekeringen om te voorkomen dat je dubbel betaalt. Als je bijvoorbeeld een reisverzekering hebt die aanvullende ziektekosten in het buitenland dekt dan hoef je niet ook nog eens een zorgverzekering met buitenlanddekking af te sluiten.

Nog door jou te activeren

- 5%

5% extra korting op de afgeprijsde artikelen

Voorwaarden

Verloopt: 01/08/2016

Nog door jou te activeren

- 5%

5% korting op alle artikelen

Voorwaarden

Verloopt: 11/05/2016

Nog door jou te activeren

- €10

– €10 op de Plopsa FunCard

Voorwaarden

Verloopt: 07/01/2018