Zo bespaar je tijd en geld in het huishouden

Geplaatst door Scotty in categorie Huis & Tuin

Geld en tijd besparen in het huishouden; iedere huisvrouw of huisman droomt er ooit wel eens van! Maar de realiteit is nu eenmaal dat een gezin onderhouden heel wat geld en tijd kost, zo simpel is het. Toch kun je, rekening houdend met enkele tips, op een simpele manier geld en tijd besparen in het huishouden. De droom van iedere huisvrouw en huisman wordt zowaar realiteit!

1. Maak altijd een boodschappenlijstje

Het klinkt cliché, maar het opstellen van een boodschappenlijstje is echt wel een gouden tip. Doordat je alles opschrijft dat je nodig hebt bespaar je niet alleen enorm veel tijd in de winkel, maar je bespaart er ook nog eens redelijk wat geld mee. Je zal namelijk sneller geneigd zijn om een hele boel andere dingen te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt als je geen lijstje opgesteld hebt. Als je wel een lijstje opgesteld hebt dan zal je enkel en alleen de dingen meenemen die je echt nodig hebt.

2. Kijk naar welke winkel je gaat

Vaak zie op televisie reclame over het prijsverschil tussen de verschillende supermarkten. Maar is inderdaad zo dat er wel degelijk een groot prijsverschil is tussen de verschillende supermarkten zoals Colruyt, Lidl, Aldi, Delhaize, … Doe dus gerust eens de vergelijking van de verschillende winkels om zo te weten te komen waar jij nu het voordeligst je boodschappen kunt doen.

3. Bespaar op energie

Een van de grootste vaste kosten die we hebben zijn de energiekosten. Op maandelijkse of jaarlijkse basis betalen we ons bijna blauw aan kosten om ons huis te verwarmen, om ons te douchen, om het licht te doen branden en nog zo veel meer. Allemaal zaken die nodig zijn natuurlijk, maar er zijn ook heel veel zaken waar je op kunt besparen. Op internet vind je heel wat verschillende, handige energietips waardoor je maandelijks en jaarlijks heel wat geld kunt besparen.

4. Verkoop via tweedehandswebsites

Heel veel mensen hebben thuis enorm veel spullen staan die ze eigenlijk niet meer nodig hebben of die na verloop van tijd eigenlijk gewoon een miskoop blijken te zijn. Maar wat nog erger is, is dat de meeste mensen die spullen gewoon laten staan en dus laten verkommeren. Dit terwijl je voor heel veel spullen nog geld krijgt via een tweedehandswebsite zoals 2dehands.be of Kapaza. Ook al is het maar een fractie van het bedrag dat jij er ooit voor betaald hebt, je krijgt er toch nog iets voor.

5. Online shoppen = tijd besparen

Iets waar je heel wat tijd mee kunt besparen is door online je boodschappen te doen. Op die manier kun je aan de hand van enkele muisklikken alle artikelen die je nodig hebt bestellen, zonder dat je je huis uit hoeft te komen. Bovendien kun je er ook voor kiezen om je boodschappen aan huis te laten leveren, indien je echt helemaal geen tijd hebt om zelf boodschappen te doen. Een ander groot voordeel van online shoppen is dat je ook enkel de artikelen die je echt nodig hebt zal bestellen, en niks meer. Tijd en geld besparend dus!

Nog door jou te activeren

- 25%

25% korting op fotoboeken

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016

Nog door jou te activeren

- €15

€15 korting op je boeking

Voorwaarden

Verloopt: 20/02/2016

Nog door jou te activeren

Gratis

Uw plooibare koptelefoon gratis bij uw bestelling ongeacht het bedrag

Voorwaarden

Verloopt: 16/03/2016