Zo haal je het onderste uit de kan tijdens het online shoppen

Geplaatst door Scotty in categorie Overige

Vorig jaar hebben de Belgen bijna 5 miljard euro uitgegeven in de vele verschillende online webshops. Toch blijkt uit studies dat wij Belgen nog steeds veel minder vaak online shoppen dan bijvoorbeeld de Nederlanders. De grootste reden hiervoor zou zijn dat we nog steeds niet overtuigd zijn van het feit dat de internetwinkels goedkoper zijn dan de gewone winkels. Veel Belgen vrezen namelijk ook dat heel wat internetwinkels zich vaak goedkoper voor doen dan dat ze in werkelijkheid zijn.

Maar niets is minder waar. Online shoppen is wel degelijk goedkoper, als je weet hoe je het goed moet doen natuurlijk. Een attente surfer kan namelijk heel wat goedkope artikelen op de kop tikken, als je goed uitkijkt.

Profiteer van de kortingen die je krijgt

Net als in de gewone winkels proberen internetwinkels nieuwe klanten voor zich te winnen door met kortingen te zwaaien. Bij veel webshops krijg je vaak een korting nadat je er je eerste bestelling geplaatst hebt. Dit kan je makkelijk omzeilen door het product dat je wil kopen in je winkelmandje te leggen en vervolgens even af te wachten.

Na hoogstens enkele dagen ontvang je in de meeste gevallen een mailtje waarin je een kortingscode aangeboden krijgt die je op de website moet ingeven bij het afronden van je bestelling. Hiermee krijg je dan een korting van bijvoorbeeld 20% op je bestelling of krijg je je bestelling gratis verzonden. Wacht dus enkele dagen om zo die korting toch te kunnen gebruiken!

Ga op zoek naar kortingscodes

Heel wat verschillende websites zoals bijvoorbeeld TagCity bieden online kortingscodes aan. Dit zijn kortingscodes waarmee je bij de verschillende webshops kortingen kunt bemachtigen. Zo kun je op TagCity bijvoorbeeld een korting bemachtigen voor webshops zoals ICI PARIS XL, Zalando, Sarenza, de Bijenkorf, … Maar niet enkel kledingwebshops geven kortingscodes uit, ook andere websites zoals Centerparcs of CheapTickets geven regelmatig kortingscodes uit waarmee je dan korting krijgt op de boeking van je ticket of van je reis.

Vergelijken = besparen

Deze gouden regel moet je steeds in het achterhoofd houden wanneer je online gaat shoppen. Op het internet is het aanbod zodanig groot, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Toch moet je steeds proberen om alle verschillende zaken met elkaar te vergelijken. Uiteraard neemt dit misschien meer tijd in beslag, maar als je op het einde van de rit een mooie korting weet te bemachtigen, dan is je opzoekingswerk meteen beloond.

Gebruik verschillende toestellen

Uit verschillende tests is al gebleken dat het soort internetverbinding en het soort toestel waarmee je op het internet surft, bepalend kunnen zijn voor de prijs van de producten die je koopt. Zo kan het bijvoorbeeld goedkoper zijn om een kledingstuk online te kopen via de mobiele app dan via de gewone website die je raadpleegt op een vaste computer. Ook hier kun je dus best de verschillende manieren met elkaar vergelijken om uiteindelijk zo goedkoop mogelijk te winkelen. Bekijk dus de prijs van je product dat je wil kopen op verschillende websites en tevens ook op verschillende toestellen.

Nog door jou te activeren

- 10%

– 10% op je treintickets!

Voorwaarden

Verloopt: 13/05/2016

Nog door jou te activeren

- €4

€4 korting op het reguliere ticket van een Plopsa-park

Voorwaarden

Verloopt: 01/09/2016

Nog door jou te activeren

Gratis

Uw plooibare koptelefoon gratis bij uw bestelling ongeacht het bedrag

Voorwaarden

Verloopt: 16/03/2016