Zo kan je geld besparen met klussen die je zelf kan doen

Geplaatst door Scotty in categorie Huis & Tuin

Geld besparen door bepaalde maatregelen in huis te nemen, is natuurlijk altijd mogelijk. Maar wat veel mensen vaak over het hoofd zien, is dat je heel makkelijk zelf al enkele handelingen kunt verrichten om geld te besparen. Een zoektocht naar de allergoedkoopste energieaanbieder wordt vrijwel overbodig wanneer je met enkele tips zelf permanente aanpassingen doet. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat je op de langere termijn een besparing blijft doen, zonder dat hier grote investeringen bij komen kijken.

Hier zijn 3 klussen die je zelf kan doen om geld te besparen:

1: Programmeer je thermostaat

Met de thermostaat van tegenwoordig is het heel makkelijk om vaste programma’s in te stellen. Je kan heel makkelijk een schema aanmaken, waarbij de thermostaat op vaste uren een bepaalde temperatuur vasthoudt. Zijn er vaste tijden waarop er niemand thuis is? Zet op die tijden dan standaard de thermostaat uit. Door van te voren een duidelijk automatisch schema in te stellen, voorkom je dat de thermostaat onnodig draait. Hierdoor bespaar je op de lange termijn een hoop kosten.

2: Isoleren van radiatoren en verwarmingsbuizen

Een van de grootste oorzaken van onnodig verlies aan warmte is een slechte isolering. Een radiator bevindt zich dicht tegen een muur. Als je deze muur extra isoleert met dubbelzijdige aluminiumtape, dan gaat er minder warmte door deze muur verloren. Hetzelfde geldt voor verwarmingsbuizen in onverwarmde ruimtes. Ook hier is er veel winst te behalen in het isoleren van de buizen. De warmte blijft beter in de buizen en komt daardoor op een efficiëntere wijze aan op de plaats van bestemming.

3: Monitor je douchetijd

Tijdens het douchen wordt veel energie verbruikt. Het water moet namelijk constant op een bepaalde temperatuur gehouden worden. Hoe langer je doucht, hoe meer energie er verloren gaat. Monitor je douchetijd door een timer in de badkamer te installeren. Hierdoor ben je je meer bewust van je energieverbruik en merk je al snel in de energierekening dat het een significant verschil maakt. Zo kan een simpele investering aardige voordelen met zich meebrengen.

Nog door jou te activeren

- 15%

15% korting op je bestelling

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016

Nog door jou te activeren

- €10

€10 korting op je Plopsa FunCard

Voorwaarden

Verloopt: 01/05/2016

Nog door jou te activeren

- 25%

25% korting op flyers&postcards

Voorwaarden

Verloopt: 01/07/2016