Zo koop je meer voor minder geld!

Geplaatst door Scotty in categorie Eten & Drinken,Huis & Tuin

Onlangs bracht een studie aan het licht dat het gemiddeld Vlaamse gezin maar liefst 35.429 euro consumeert aan boodschappen, een ongelofelijk bedrag dus. Voeding is dan ook de tweede grootste uitgave op het lijstje, na wonen. Wonen betreft dan het betalen van de huur, elektriciteit, water, gas, … Omgerekend betekent dit dat de gemiddelde Vlaming dus meer dan 13% besteedt aan voeding en drank (niet alcoholisch). Per jaar wordt dit bedrag geschat op ongeveer 4.500 euro of omgerekend ongeveer 90 euro per week.

Maar wanneer je pas echt de rekening voor jezelf gaat maken, besef je dat je meer dan 90 euro per week uitgeeft aan eten en drinken. Wie op het einde van de maand een hoger loon of wedde heeft zal sneller geneigd zijn om in de weekends op vrijdagavond of zaterdagavond iets te gaan eten in een restaurant. Bovendien speelt ook de samenstelling van het gezin een grote rol. Hoe groter je gezin is, hoe meer geld je zal moeten uitgeven aan eten en drinken, zeker als het nog eens grote eters zijn ook! Ook mensen die fysisch zware arbeid uitvoeren zoals bijvoorbeeld bouwvakkers zullen veel meer eten dan iemand die de dag voor een computer heeft doorgebracht.

Daarom gingen wij op zoek naar enkele tips waardoor je kunt besparen op je aankopen en waardoor je eigenlijk voor minder geld meer producten in je winkelkar kan gooien. Geloof je het niet? Check dan zeker de onderstaande tips en test ze zelf!

Stel een weekmenu samen

Alles begint eigenlijk thuis. Vooraleer je naar de winkel gaat om er inkopen te doen, bepaal je best op voorhand al wat je de komende week gaat eten. Het opstellen van een weekmenu bijvoorbeeld is een super goede tip. Hierdoor zal je enkel en alleen de producten meedoen die je echt nodig hebt en zal je ook kijken welke producten je uit je koelkast of vriezer kunt hergebruiken. Je wint er dus tijd en geld mee!

Ga ‘s morgens naar de supermarkt

Wanneer je ‘s morgens naar de supermarkt gaat zal het in de eerste plaats veel rustiger zijn in de winkel. Hierdoor kun je op je gemak je boodschappen doen en zal je minder overhaaste keuzes maken. Alweer geld gespaard dus! Bovendien bespaar je ook heel wat tijd doordat er veel minder volk aan de kassa’s staat en je dus sneller de winkel kunt verlaten.

Check welke winkel er de goedkoopste is

Consumentenorganisaties zoals Test Aankoop houden regelmatig enquêtes en onderzoeken waarbij ze nagaan welke supermarkt er nu werkelijk de goedkoopste is. Bekijk daarom regelmatig de website van Test Aankoop of Google het snel even om te zien welke supermarkt er nu echt de goedkoopste is. Zo bespaar je alweer een aardig bedrag!

Ga nooit met een lege maag winkelen

Dit is echt een gouden tip. Verschillende studies hebben reeds aangetoond dat mensen die gaan winkelen met een lege maag veel meer producten meenemen die ze eigenlijk niet meteen nodig hebben, gewoon vanwege het hongergevoel. Dit zijn dan zaken zoals aperitiefhapjes, chips, snoep, … Veel supermarkten spelen hier op in door deze lekkernijen aan de kassa te leggen waar de mensen het langst moeten wachten en dus sneller verleid zijn. Probeer dus steeds na het eten je inkopen te doen!

Nog door jou te activeren

- €2

€2 korting op je bestelling!

Voorwaarden

Verloopt: 28/09/2016

Nog door jou te activeren

- 10%

10% korting op een Bongo naar keuze

Voorwaarden

Verloopt: 26/04/2016

Nog door jou te activeren

- 15%

15% korting op alle wanddecoratie

Voorwaarden

Verloopt: 01/06/2016